Meld nu je schade
Belangrijke wijziging in opstal- en inboedelverzekeringenmaandag, 11 oktober, 2021 Voor het afsluiten van particuliere woonverzekeringen zoals een opstal- of inboedelverzekering werken wij veelal samen met Acura Assuradeuren. Door de jaren heen heeft Acura net als alle andere grote verzekeraars in Nederland de trend moeten volgen om bepaalde items niet meer standaard op te nemen in haar polissen. Hieronder vind je vijf belangrijke wijzigingen:
  1. Mobiele elektronica Zonder de module mobiele elektronica is vallen en stoten van een iPad, telefoon of laptop niet standaard meer verzekerd. Voor een meerpremie rond de € 10,- per maand biedt Acura nu een aanvullende dekking, die ook nog eens ruimer is dan voorheen. Alle mobiele elektronica is hiermee namelijk binnen heel Nederland verzekerd, ook buitenshuis. Een mooie toevoeging op jouw polis, zeker nu de scholen weer beginnen.
  2. Zonnepanelen Zonnepanelen zijn een kostbare investering, die in de nieuwe polissen van menig verzekeraar niet meer standaard zijn meeverzekerd. Met het oog op steeds extremere weersomstandigheden (zoals hagel en windstoten) adviseren wij zonnepanelen toe te voegen aan jouw woonverzekering. Voor een meerpremie rond de € 2,- per maand biedt Acura een passende dekking.
  3. Bijgebouwen In de Coronaperiode zijn veel losstaande bijgebouwen in of rondom huis geplaatst. Eerder waren losstaande bijgebouwen standaard meeverzekerd op de hoofdpolis van Acura. Dit is nu nog steeds het geval, echter tot een oppervlakte van maximaal 25 m². Grotere losstaande bijgebouwen kunnen uiteraard nog wel worden meeverzekerd, maar dit dient apart te worden doorgegeven aan de verzekeraar, ook als het gaat om bijzondere bijgebouwen zoals zwembaden, sauna’s en kassen kleiner dan 25 m².
  4. Kostbaarheden Een bijzondere verzameling, kunst, juwelen of sportuitrusting zoals een exceptionele racefiets is niet meer standaard opgenomen in de polis van Acura. Om er zeker van te zijn dat jouw kostbaarheden voldoende verzekerd zijn, vragen we je het formulier uit onderstaande link in te vullen, zodat we de juiste verzekeringsdekking voor jou kunnen onderzoeken.
  5. Beroepsuitrusting Indien jij als ondernemer thuis voorraad, inventaris of gereedschap bewaart welke jij voor jouw beroep gebruikt, dan kun je dit tot maximaal € 15.000,- meeverzekeren op je inboedelverzekering. Indien je beroepsuitrusting boven dit bedrag uitkomt, vragen we je contact met ons op te nemen voor een passende oplossing. Goed om te weten: wanneer je tevens kiest voor een aanvullende dekking voor mobiele elektronica op je inboedelverzekering, is ook jouw zakelijke telefoon gedekt in heel Nederland.
Is één of zijn meerdere van deze categorieën voor jou wel van belang om te verzekeren? Geef dit dan aan ons door. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op!
Anderen lazen ook
Tips tegen een betaal-later-kater
Tips tegen een betaal-later-kater Lees meer
Subsidieloket Brede Weersverzekering open tot en met 15 mei
Subsidieloket Brede Weersverzekering open tot en met 15 mei Lees meer
Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws Klik hier en bekijk onze Servicebrieven >
Schrijf mij nu in