Meld nu je schade

Arbeidsongeschiktheid

Arbeidsongeschiktheid is een risico voor elke agrarisch ondernemer. Er is veel over te doen, omdat een arbeidsongeschikheidsverzekering vaak een hoge premie kent. Sommige ondernemers kiezen er daarom voor dit risico maar niet te verzekeren. Maar kun je je dat risico wel veroorloven?

Wat als je langdurig arbeidsongeschikt wordt? Als je op 45-jarige leeftijd langdurig arbeidsongeschikt raakt en je verdient een inkomen van € 50.000, dan kunnen de kosten op 65-jarige leeftijd opgelopen zijn tot meer dan € 1.000.000!

Het goede nieuws: je hoeft niet altijd een dure AOV af te sluiten om jezelf goed te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Er zijn ook AOV’s die een beperktere dekking kennen. Of alleen een ongevallenverzekering.

  • Filter op:
BoerenBusiness Goudse AOV

Je bent boer en je wil graag een AOV afsluiten. Het liefst goed en niet te duur.

Agro AOV Premiemonitor

Je hebt al geruime tijd een AOV en je vraagt je af of de premie die je betaald niet te veel is. Is er een scherpere aanbieding in markt?

AGRO AOV Compleet

Bij dit pakket helpen we boeren stap voor stap om een (nieuwe) AGRO AOV af te sluiten.

AGRO AOV Koffiemomentje

Je zou graag eens een verzekeringsdeskundige willen spreken over een vraag of een probleem. Onder het mom van “durf te vragen”, dagen we je uit om ons eens uit te proberen.

Vergelijk met elkaar:
OnafhankelijkAdvies

Wij bewaken jouw belangen, ook tegenover verzekeraars. Wij zijn geen verlengstuk van de verzekeraars. Ook als het tegenzit en je schade hebt.

Persoonlijken op maat

Wij geloven niet in eenheidsworst. Ieder te verzekeren risico is uniek, en zo gaan wij er ook mee om. Ook komen wij graag bij jou langs.

Gespreidof in één keer

We maken met jou duidelijke afspraken over de kosten, die je ook gespreid kunt betalen. Zo maken wij onze diensten voor iedereen bereikbaar.

Veilig enbetrouwbaar

Onze medewerkers zijn ervaren vakmensen. We snappen geldzaken zeer goed en de veiligheid van jouw gegevens kunnen wij garanderen.

Een AGRO AOV die bij je past

Bij Advies en Kies hebben we veel kennis van en ervaring met de agrarische markt. We kunnen je daarom goed helpen met een advies dat bij jouw agrarische bedrijf past. Samen met jou zorgen we ervoor dat je geld bespaart door je niet te verzekeren voor risico’s die je zelf kunt dragen. Aan de andere kant zorgen we ervoor dat je goed verzekerd bent voor risico’s die je juist niet zelf kunt of wilt dragen.

Op deze pagina geven we je wat algemene informatie over AOV’s voor agrarische bedrijven en andere mogelijke oplossingen om jezelf en je bedrijf te verzekeren tegen onheil. Voor meer specifieke informatie kun je altijd een beroep op ons doen.

Meest gekozen Pakketten .
PersoonlijkAOV Premiemonitor
Al vanaf 5,63 per maand

Ben jij benieuwd of de premie van je huidige AOV nog marktconform is? Betaal je niet te veel voor je AOV? Kan het goedkoper? Met de AOV Premiemonitor zoeken we dat voor je uit.

  • Premievergelijking
  • Voorwaardenvergelijking
  • Informatie over een AOV
Profiteer nu
PersoonlijkAOV Compleet
Al vanaf 82,50 per maand

Bij dit pakket helpen we je stap voor stap om een (nieuwe) AOV af te sluiten. We informeren je eerst over de mogelijkheden van een AOV.

  • Onafhankelijk advies
  • Vergelijking AOV offertes
  • Hulp bij afsluiten AOV
Profiteer nu

Allereerst is er de volledige arbeidsongeschiktheidsuitkering. Deze voorziet in je inkomen als je dat door lichamelijke klachten, psychische klachten of een ongeluk niet meer helemaal zelf kunt vergaren. Je inkomen wordt met deze verzekering aangevuld tot het volledige inkomen dat je had voor de arbeidsongeschiktheid.

Dit type AOV is geschikt voor maatwerk. Het maakt meestal niet uit waardoor je arbeidsongeschiktheid bent geworden. Je kiest gewoon voor de dekking en voor een hoger of lager bedrag dat je uitgekeerd wilt krijgen. Ook kies je voor de lengte van de periode die je uitgekeerd wilt krijgen. Neem contact met ons op als je meer wilt weten over de volledige arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Bij Advies en Kies merken we dat veel agrariërs de wens hebben dat hun bedrijf blijft doordraaien wanneer zij zelf arbeidsongeschikt raken. En vaak is dat een reële wens, wanneer je het een en ander goed organiseert.

Je moet erop letten dat je voldoende arbeidskracht in kunt schakelen waarmee het werk kan worden gedaan. Maar ook zijn er leidinggevende capaciteiten nodig, als je zelf geen leiding meer kunt geven.

Een AGRO AOV is een AOV die er speciaal voor boeren en andere agrarisch ondernemers is. Uitgangspunt van deze verzekering is vooral het kostenaspect bij continuering van het bedrijf. Zo weet je zeker dat je bedrijf door kan draaien als je zelf uit de roulatie bent.

We merken in de praktijk dat er verschillen zijn tussen verzekeraars in de manier waarop ze agrariërs inschalen qua risico. Sommige verzekeraars schalen de boer in een veel te hoge risicoklasse in. Andere verzekeraars kijken hier gelukkig wat genuanceerder naar. Zij vinden het bijvoorbeeld belangrijk wat het opleidingsniveau is van de agrarisch ondernemer en daarnaast kijken ze op welke wijze het bedrijf en het werk is gemechaniseerd en geautomatiseerd.

Uiteraard weten wij vanuit onze jarenlange ervaring in welke gevallen we welke verzekeraars in onze adviezen moeten betrekken. Niet alleen voor de dekking, maar ook om gebruik te kunnen maken van collectieve afspraken over de te betalen premie.

De boeren moeten in business blijven.’ Dat is het adagium van de samenwerking tussen Boerenbusiness en De Goudse Verzekeringen.

Deze verzekeraar concludeerde na talloze bezoeken aan boerenbedrijven dat door mechanisatie en automatisering veel risico’s in de agrarische sector uitgebannen zijn.

Dat zou volgens De Goudse ook zijn weerslag moeten hebben op de arbeidsongeschiktheidsverzekering, waarvan vele agrariërs afzien omdat ze de premie te hoog vinden. Maar een moderne AOV die aansluit bij de moderne agrarisch ondernemer kan best een vergoeding voor vervanging bieden en tegelijkertijd voor een aantrekkelijke premie zorgen.

Heb je interesse in een Boerenbusiness AOV? Neem contact op, dan vertellen we je er in een persoonlijk gesprek alles over.

Wil je vooral voordelig uit zijn? Dan is een Budget AOV misschien wat voor jou en je boerenbedrijf. Je hebt dan geen hoge kosten aan je arbeidsongeschiktheidsverzekering, maar de dekking is natuurlijk ook beperkt. Je kiest ervoor om alleen enkele situaties waar je met je agrarisch ondernemerschap in kunt belanden te verzekeren. Je loopt dan een hoger risico, maar sommige agrarisch ondernemers kunnen zich dat veroorloven.

Kun je om medische redenen geen AOV krijgen of ben je afgewezen voor een AOV? Mogelijk is een vangnet AOV of een vrijwillige UWV-dekking dan een oplossing. Hierop zijn spelregels en extra voorwaarden van toepassing. Laat ons je helpen met het maken van een goede keuze.

Dan hebben we ook een persoonlijke ongevallenverzekering of een ongevallen AOV. Dit kan zowel een aanvulling zijn op een reguliere AOV als een alternatief ervoor. Het is een verzekering die tot uitkering komt als je blijvend letsel oploopt na een ongeval of zelfs komt te overlijden. Als agrariër kan dat ook jou overkomen, niet alleen in je werk maar ook op reis of in de auto onderweg.

De premie die je voor een persoonlijke ongevallenverzekering betaalt hangt af van de risico’s in je werk. Door de beperking van de verzekering tot uitsluitend ongevallen is ze wel een stuk goedkoper dan een reguliere arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Een andere variant van de arbeidsongeschiktheidsverzekering is de collectieve AOV. Hierbij kun je met partners, maten, vennoten of andere ondernemers gezamenlijk de AOV inkopen en op die manier geld besparen.

De woonlasten vormen voor veel mensen de grootste kostenpost. Daarom is er een speciale vorm van AOV die je helpt je woonlasten te dragen, in het geval je arbeidsongeschikt wordt. Deze verzekering is er vooral voor werknemers. Als werkgever kun je een collectieve regeling voor je werknemers treffen.

Wat is een broodfonds? Dit is geen AOV of een variant daarvan, maar een zelfstandig initiatief van ondernemers. Met een groep (agrarisch) ondernemers leg je maandelijks geld in. Hiervoor betaal je een uitkering als een van de ondernemers ziek wordt of een ongeval krijgt. In sommige gevallen is een broodfonds een uitkomst om ondernemers te beschermen tegen een grote terugval in inkomsten. Zo’n broodfonds is vaak goed te betalen.

Het is ook mogelijk om dit te combineren met andere AOV-verzekeringsproducten voor agrarische ondernemers. Vanzelfsprekend komt het dan op maatwerk aan, waarover we je in een persoonlijk gesprek alles kunnen vertellen.

Geen zorgen. Daar zijn wij voor

Advies en Kies helpt je met het maken van keuzes die belangrijk zijn. Keuzes rondom arbeidsongeschiktheid zijn van die belangrijke keuzes. Niet leuk om je in te verdiepen, maar je wilt wel dat de dingen goed geregeld zijn.

Heb je al een AOV? Laat ons er dan eens naar kijken. Dan vertellen we je wat er beter of voordeliger zou kunnen. Onze medewerkers beschikken allemaal over een gedegen AOV-kennis die we doorlopend uitbreiden.

Het gaat ons er niet om om zoveel mogelijk polissen te verkopen, maar om ervoor te zorgen dat je verzekerd wat je zou moeten verzekeren.

Wij geven een advies en jij kiest! Daarom vinden we het belangrijk dat je zelf 24 uur per dag en 7 dagen per week bij je online dossier kunt. Ook kun je onze advieskosten gespreid over 12 maanden betalen en is het altijd mogelijk dat we naar jou toekomen voor een gesprek.

Kiezen voor Advies en Kies is kiezen voor gemak, onafhankelijk advies en eerlijkheid. Zullen we het eens onder het genot van een kop koffie over jouw zaak hebben?

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws Klik hier en bekijk onze Servicebrieven >
Schrijf mij nu in