Meld nu je schade

Particuliere verzekeringen

Wonen, en leven in het algemeen, brengt nu eenmaal risico’s met zich mee. Daarvoor is er een heel pakket aan particuliere verzekeringen. Dat noemen we bij Advies en Kies ook wel het particulier basispakket. Dat kan bestaan uit een woon- of woonhuisverzekering, een inboedelverzekering, een kostbaarhedenverzekering, een particuliere rechtsbijstandverzekering, een gezinsongevallenverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren.

Niet altijd zijn deze verzekeringen verplicht. Maar vaak zijn ze wel aan te raden. Zo kan een particuliere aansprakelijkheidsverzekering veel financiële zorgen voorkomen wanneer het eropaan komt. Schade aan een ander kan ten slotte op veel verschillende manieren ontstaan. En al ben je zelf nog zo voorzichtig, kinderen of huisdieren reageren vaak onvoorspelbaar en kunnen dan zomaar iets kapot maken. En dan hebben we het alleen nog over materiële schade.

 

  • Filter op:
Wonen & Leven Koffiemomentje

Je zou graag eens een verzekeringsdeskundige willen spreken over een vraag of een probleem. Onder het mom van “durf te vragen”, dagen we je uit om ons eens uit te proberen.

Vergelijk met elkaar:
OnafhankelijkAdvies

Wij bewaken jouw belangen, ook tegenover verzekeraars. Wij zijn geen verlengstuk van de verzekeraars. Ook als het tegenzit en je schade hebt.

Persoonlijken op maat

Wij geloven niet in eenheidsworst. Ieder te verzekeren risico is uniek, en zo gaan wij er ook mee om. Ook komen wij graag bij jou langs.

Gespreidof in één keer

We maken met jou duidelijke afspraken over de kosten, die je ook gespreid kunt betalen. Zo maken wij onze diensten voor iedereen bereikbaar.

Veilig enbetrouwbaar

Onze medewerkers zijn ervaren vakmensen. We snappen geldzaken zeer goed en de veiligheid van jouw gegevens kunnen wij garanderen.

Een particuliere verzekering die goed bij je past

Begrijp ons goed: we zijn er niet om je angst aan te jagen. We zijn er wel om je op de risico’s te wijzen. Zo zien we vaak dat mensen onderverzekerd zijn, maar bij schade wel rekenen op volledige vergoeding van hun eigendommen. Ook zien we steeds vaker dat mensen aansprakelijk worden gesteld door anderen. En dat een rechtsbijstandsverzekering dan geen overbodige luxe is.

Wij van Advies en Kies hebben veel ervaring met particuliere verzekeringen. We helpen je dan ook graag met de juiste verzekering in jouw situatie (en die van je gezin). En omdat elke situatie anders is, gaat het hier altijd om maatwerk. Met maatwerk in verzekeringen voorkom je dat je te veel premie betaalt of onderverzekerd bent. We zorgen voor een overzichtelijk en betaalbaar verzekeringspakket.

Het saaie uitzoekwerk kun je gerust aan ons overlaten. Maar zelf heb je natuurlijk ook altijd toegang tot je particuliere verzekeringen via onze unieke online beheertool. Heb je er behoefte aan om iemand te spreken? Bel ons dan gerust. Desgewenst komen we graag bij je langs voor een persoonlijk gesprek.

 

Meest gekozen Pakketten .
PersoonlijkAOV Premiemonitor
Al vanaf 5,63 per maand

Ben jij benieuwd of de premie van je huidige AOV nog marktconform is? Betaal je niet te veel voor je AOV? Kan het goedkoper? Met de AOV Premiemonitor zoeken we dat voor je uit.

  • Premievergelijking
  • Voorwaardenvergelijking
  • Informatie over een AOV
Profiteer nu
PersoonlijkAOV Compleet
Al vanaf 82,50 per maand

Bij dit pakket helpen we je stap voor stap om een (nieuwe) AOV af te sluiten. We informeren je eerst over de mogelijkheden van een AOV.

  • Onafhankelijk advies
  • Vergelijking AOV offertes
  • Hulp bij afsluiten AOV
Profiteer nu

Heb je een koophuis, dan wil de hypotheekverstrekker dat je het goed verzekerd hebt. Maar als eigenaar van een huis is ook zonder deze verplichting een woonverzekering of opstalverzekering aan te raden. Denk aan de mogelijkheid van een grote schade die je niet zelf kunt dragen. Bijvoorbeeld brandschade of waterschade. Maar ook stormschade, inbraakschade en gebroken glas. Heb je een huurwoning? Dan denk je misschien niet zo snel aan een woonhuisverzekering. De verhuurder regelt dat toch? Dat klopt, maar eventuele verbeteringen die je hebt aangebracht zijn soms niet meeverzekerd. Denk aan mooi parket of een luxe keuken of badkamer. Dat geldt ook als je in een koopappartement woont. Graag kijken we samen met jou wat is meeverzekerd via de VVE en wat je eventueel zelf nog privé moet bijverzekeren.

Een van de bekendste particuliere verzekeringen is de inboedelverzekering. De verzekering die je spullen dekt tegen brand, water of inbraak. Maar ook tegen het per ongeluk laten vallen van je spullen. Je kunt nog zo voorzichtig zijn, maar zijn je kinderen of je huisdieren dat ook altijd? Onder inboedel valt alles wat je meeneemt als je gaat verhuizen. Let wel op elektronica. Verzekeraars hebben dit vaak beperkt of soms uitgesloten van de inboedel, omdat de claims voor schermen van tablets en smartphones te hoog opliepen. Als je de waarde hiervan onderschat, kun je onderverzekerd zijn.

Een aparte particuliere verzekering naast je inboedelverzekering is de kostbaarhedenverzekering. Hierin breng je spullen met een bijzondere waarde onder. Dat kan dan bijvoorbeeld gaan om schilderijen, antiek, sieraden, muziekinstrumenten of waardevolle verzamelingen. Misschien heb je wel een hobby waarvoor je dure apparatuur in huis hebt. Met een kostbaarhedenverzekering verzeker je je dure spullen tegen verlies, beschadiging of diefstal. Niet alleen bij je thuis, maar vaak over de hele wereld. We adviseren je graag, want zo’n verzekering is altijd maatwerk.

Een rechtsbijstandverzekering wordt steeds vaker aangesproken, dat zien we in de praktijk. De verzekering dient om je juridisch te helpen bij problemen. En als we het hebben over problemen, dan bedoelen we dat breed. Je kunt door iemand worden aangeklaagd, een conflict op het werk krijgen of met een lastige verkeersschade zitten. Er zijn veel situaties waarin je blij bent als je een beroep kunt doen op een verzekering. Meestal denk je echter pas aan een rechtsbijstandverzekering als zich zo’n probleem voordoet. Maar situaties die je ziet aankomen zijn niet meeverzekerd, anders zou natuurlijk niemand zich vooraf verzekeren. De rechtsbijstandsverzekering is in de basis een soort naturaverzekerjng. De juristen van de verzekeraar staan je met raad en daad bij. Maar tegenwoordig zijn er ook mogelijkheden om je, na overleg met de verzekeraar, te laten bijstaan door een advocaat van je eigen keuze.

Je weet al dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Meestal gaat het om ongelukjes, maar soms heeft het grotere gevolgen. In het ergste geval kun je te maken krijgen met overlijden of blijvende invaliditeit. Dat brengt uiteraard veel leed met zich mee. Het financiële leed kun je in ieder geval verlichten met een gezinsongevallenverzekering. Deze verzekering keert een vooraf afgesproken bedrag uit bij een sterfgeval of bij (gedeeltelijke) blijvende invaliditeit in je gezin. Er is ook een variant voor alleenstaanden. Met de uitkering vanuit deze verzekering kun je dan aanpassingen doen in huis. Of bijvoorbeeld een gezinshulp inschakelen. Er is ook een ongevallenverzekering speciaal voor de inzittenden van een auto of de opzittenden van een motor. Dat is de zogenoemde ongevalleninzittendenverzekering.

Je kunt per ongeluk spullen van iemand beschadigen. Een kind, hond of kat kan dat ook doen. Een bal door een ruit of een fiets tegen een auto. Het gebeurt elke dag. Schade kan flink oplopen en als je aansprakelijk wordt gesteld, draai je daar zelf voor op. Tenzij je een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren hebt afgesloten. In Nederland is het niet verplicht om zo’n AVP te hebben. Maar we zullen je het eigenlijk toch altijd aanraden. Materiële schade – maar zeker letselschade – kan flink in de papieren lopen. Je loopt het risico dat je voor de rest van je leven moet betalen. Dan is het beter om je voor een relatief laag premiebedrag te verzekeren. Jezelf, en alle bij jou inwonenden. Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies. Of stel direct online jouw aansprakelijkheidsverzekering samen. Dan is het goed geregeld.

Let op: de aansprakelijkheidsverzekering biedt geen dekking voor het risico dat je met een motorrijtuig loopt. Daarvoor is er de wettelijk verplichte WAM-verzekering.

Geen zorgen.
Daar zijn wij voor

Bij Advies en Kies maken we veel verschillende verzekeringssituaties mee. Ook op het gebied van particuliere verzekeringen. We stemmen jouw wensen graag goed af in een slim gekozen verzekeringspakket. Daarbij wijzen we je er graag op dat niemand onderverzekerd wilt zijn.
Een voorbeeld: je spullen zijn verzekerd voor een bedrag van € 40.000. Maar de werkelijke waarde van je inboedel blijkt dichter bij de € 50.000 te liggen. Dan ben je dus maar voor 80% verzekerd! Als je de helft (dus € 25.000,-) van je kostbare inboedel door een brand verliest, krijg je ook maar 80% van de schade vergoed. Dus € 20.000 in plaats van € 25.000! De rest van de schade komt dan voor je eigen rekening.

Maar maak je geen zorgen. Dit soort rekenwerk kun je gerust aan ons overlaten. Het gaat ons om een goed advies in jouw situatie. En niet om het verkopen van zo veel mogelijk verzekeringen. Daarom ontvang je van ons een persoonlijk adviesrapport en kun je 24 uur per dag en 7 dagen per week bij je online dossier.

Wil je persoonlijk overleggen? Dat kan altijd. Telefonisch of je komt langs bij ons op kantoor. Met Advies en Kies kies je altijd voor een kritische adviseur die open en eerlijk is over de risico’s. Je kiest vervolgens zelf wat je wilt dragen en wat niet.

 

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws Klik hier en bekijk onze Servicebrieven >
Schrijf mij nu in