Meld nu je schade

Arbeidsongeschiktheid

Op arbeidsongeschiktheid zit niemand te wachten. Maar op een te dure arbeidsongeschiktheidsverzekering ook niet. Als ondernemer – dat zijn we bij Advies en Kies zelf ook – werk je het liefst aan je eigen zaak en neem je gecalculeerde risico’s. Wat je zelf kunt dragen, draag je zelf. Wat je niet kunt dragen, zou je moeten verzekeren.

Arbeidsongeschiktheid is zo’n risico dat je al snel niet meer volledig zelf kunt dragen. Vooral niet als je langdurig arbeidsongeschikt wordt.

Een kort rekenvoorbeeld: stel dat je op 45-jarige leeftijd langdurig arbeidsongeschikt raakt. Bij een modaal inkomen van € 30.000 kunnen de kosten na 20 jaar al oplopen tot meer dan € 600.000!

Wist je dat je niet altijd een dure AOV hoeft af te sluiten om goed verzekerd te zijn?

  • Filter op:
AOV Insify Compleet

Je bent een ondernemer en je wil graag een AOV afsluiten. Je hebt de AOV markt al verkend en je hebt je keuze al gemaakt. Het gaat een Insify AOV worden.

AOV Wijzigen Compleet

Je wil graag je AOV aanpassen en maakt daarbij graag gebruik van ons als adviseur. Wij helpen je stap voor stap met het aanpassen van jouw AOV.

AOV a.s.r. Compleet

Je bent een ondernemer en je wil graag een AOV afsluiten. Je hebt de AOV markt al verkend en je hebt je keuze al gemaakt. Het gaat een a.s.r. AOV worden.

AOV Overstap 1 op 1

Als ondernemer heb je al een geruime tijd een AOV. Je vraagt je af of je jouw AOV nu niet goedkoper kan afsluiten.

AOV Movir Compleet

Je bent een ondernemer en je wil graag een AOV afsluiten. Je hebt de AOV markt al verkend en je hebt je keuze al gemaakt. Het gaat een Movir AOV worden.

AOV Compleet

Bij dit pakket helpen we je stap voor stap om een (nieuwe) AOV af te sluiten. We informeren je eerst over de mogelijkheden van een AOV.

AOV Koffiemomentje

Je zou graag eens een verzekeringsdeskundige willen spreken over een vraag of een probleem. Onder het mom van durf te vragen, dagen we je uit om ons eens uit te proberen.

AOV Verhuizen 1 op 1

Je hebt een AOV afgesloten en je wilt deze arbeidsongeschiktheidsverzekering graag verhuizen naar Advies en Kies. Dat kan!

AOV Premiemonitor

Ben jij benieuwd of de premie van je huidige AOV nog marktconform is? Betaal je niet te veel voor je AOV? Kan het goedkoper? Met de AOV Premiemonitor zoeken we dat voor je uit.

Vergelijk met elkaar:
OnafhankelijkAdvies

Wij bewaken jouw belangen, ook tegenover verzekeraars. Wij zijn geen verlengstuk van de verzekeraars. Ook als het tegenzit en je schade hebt.

Persoonlijken op maat

Wij geloven niet in eenheidsworst. Ieder te verzekeren risico is uniek, en zo gaan wij er ook mee om. Ook komen wij graag bij jou langs.

Gespreidof in één keer

We maken met jou duidelijke afspraken over de kosten, die je ook gespreid kunt betalen. Zo maken wij onze diensten voor iedereen bereikbaar.

Veilig enbetrouwbaar

Onze medewerkers zijn ervaren vakmensen. We snappen geldzaken zeer goed en de veiligheid van jouw gegevens kunnen wij garanderen.

Een AOV die goed bij je past

Een AOV kun je in vele soorten en maten krijgen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een budgetverzekering met een beperktere dekking en een lagere premie. Of je kiest voor alleen een ongevallenverzekering. Misschien kun je ook wel deelnemen in een broodfonds voor jouw branche of mixen we het met andere AOV-oplossingen.

Dat hoef je niet allemaal zelf uit te zoeken. Bij Advies en Kies hebben we veel kennis van zaken en kunnen we je helpen met de AOV (of een alternatief daarvoor) die het beste bij je past. We laten je graag zien waar je in jouw situatie op moet letten.

En we zorgen ervoor dat je met jouw AOV precies het risico afdekt dat je niet zelf wilt dragen. Tegen een heel betaalbaar tarief. Wist je dat de premie in veel gevallen aftrekbaar is van je winst? En dat er vaak ook praktische en preventieve diensten zoals loopbaan- begeleiding meeverzekerd zijn?

Op deze pagina vind je meer informatie over de verschillende arbeidsongeschiktheids-
verzekeringen en de alternatieven. Heb je vragen of meer informatie nodig? Dan kun
je natuurlijk altijd een beroep op ons doen. Want waar jij een passie voor jouw zaak aan
de dag legt, vinden wij het uitdagend om ons vast te bijten in alle ins en outs van
arbeidsongeschiktheid.

Meest gekozen AOV Pakketten .
PersoonlijkAOV Premiemonitor
Al vanaf 5,63 per maand

Ben jij benieuwd of de premie van je huidige AOV nog marktconform is? Betaal je niet te veel voor je AOV? Kan het goedkoper? Met de AOV Premiemonitor zoeken we dat voor je uit.

  • Premievergelijking
  • Voorwaardenvergelijking
  • Informatie over een AOV
Profiteer nu
PersoonlijkAOV Compleet
Al vanaf 82,50 per maand

Bij dit pakket helpen we je stap voor stap om een (nieuwe) AOV af te sluiten. We informeren je eerst over de mogelijkheden van een AOV.

  • Onafhankelijk advies
  • Vergelijking AOV offertes
  • Hulp bij afsluiten AOV
Profiteer nu

De volledige of reguliere arbeidsongeschiktheidsverzekering voorziet in je inkomen als je dat zelf door een ongeval of door lichamelijke of psychische klachten niet meer volledig kunt verdienen. Zo krijg je je inkomen aangevuld tot 100% van het inkomen dat je voor je arbeidsongeschiktheid verdiende. Bij een volledige arbeidsongeschiktheidsverzekering maakt het meestal niet uit waardoor je arbeidsongeschikt bent geworden. Je kunt kiezen voor een ruimere dekking en een hoger of lager verzekerd bedrag. Of hoelang je de uitkering wilt blijven ontvangen. Graag kijken we samen met jou wat het handigst is. Dit type AOV is bij uitstek geschikt voor maatwerk.

Maar niet altijd is een volledige arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig of gewenst. Vooral als je aanhikt tegen de hoge premie die je voor volledige arbeidsongeschiktheid betaalt, kan een budget AOV uitkomst bieden. De dekking is uiteraard beperkter: je verzekert je alleen voor bepaalde situaties. En je neemt een zeker risico met andere calamiteiten. In sommige situaties kan het een prima keuze zijn om wat meer risico te nemen.

Ben je afgewezen voor een AOV of is voor jou om medische reden een AOV niet haalbaar? Dan kan een vangnet AOV of een vrijwillige UWV-dekking uitkomst bieden. Let op, er zijn hiervoor wel afwijkende voorwaarden en aanvullende spelregels van toepassing. We kunnen je helpen om hierin een goede keuze te laten maken en zaken te combineren.

Een persoonlijke ongevallenverzekering of ongevallen AOV kan een alternatief zijn voor een reguliere arbeidsongeschiktheidsverzekering of als aanvulling daarop. Deze verzekering keert uit als je overlijdt of blijvend letsel oploopt na een ongeluk. En je weet: dat zit in een klein hoekje. Niet alleen in het verkeer, maar ook op het werk, in je vrije tijd of op reis loop je risico’s. Hoeveel premie je betaalt hangt af van je beroep en de inschatting van de risico’s. Maar door de beperking tot ongevallen is zo’n verzekering vaak heel goed betaalbaar.

Heb je een onderneming met meerdere vennoten, partners, maten of anderszins met meerdere ondernemers? Dan kun je er voordeel bij hebben om gezamenlijk de AOV in te kopen.

Een andere vorm van een arbeidsongeschiktheidsverzekering is de woonlasten AOV. Dit type AOV is voornamelijk bedoeld voor werknemers die bij arbeidsongeschiktheid hun woonlasten niet meer kunne betalen. Als werkgever kun je voor je werknemers een collectieve voorziening afsluiten die beschermt tegen deze onvoorziene inkomstenterugval.

Als ondernemer heb je waarschijnlijk weleens gehoord van een broodfonds. Dit is geen echte AOV, maar een gezamenlijk initiatief van ondernemers in dezelfde branche die geld inleggen om dat uit te keren als een van hen ziek wordt. Voor sommige ondernemers kan zo’n broodfonds dé uitkomst zijn om zich voordelig te beschermen tegen inkomstenterugval. Ook is een broodfonds te combineren met andere AOV-producten. Dit is uiteraard altijd maatwerk. We vertellen je er in een persoonlijk gesprek graag meer over!

Geen zorgen.
Daar zijn wij voor

Wij willen graag dat je doet wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Laat je financiële zorgen bij arbeidsongeschiktheid dan ook gerust aan ons over. Wij zorgen ervoor dat je verzekerd bent zoals je wilt zonder dat je te veel betaalt.

We zijn onafhankelijke AOV-specialisten met veel vakkennis. We scholen onszelf voortdurend bij. Van tijd tot tijd roepen we je op om jouw AOV – eventueel in combinatie met je andere verzekeringen – samen te bekijken wat beter of voordeliger kan. Daarin zijn we bijzonder kritisch. Louter polissen verkopen is niet onze stiel. Sterker nog, als we denken dat je beter af bent zonder een bepaalde verzekering, dan zullen we onze mond niet houden.

Wij halen er voldoening uit om jou een goed advies te geven en je onze service als positief te laten ervaren. Uiteraard heb je zelf altijd inzicht en controle via jouw online dossier. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Wil je ons persoonlijk spreken, dan kun je altijd een beroep op ons doen.

Kies je voor ons, dan kies je voor gemak, eerlijk advies en onafhankelijkheid. Maar laten we eerst eens gewoon een kop koffie drinken en het over jouw zaak hebben.

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws Klik hier en bekijk onze Servicebrieven >
Schrijf mij nu in