Meld nu je schade

Overlijden

Het is een gebeurtenis waarbij we liever niet stilstaan: je eigen overlijden of dat van je partner. Heel triest als het gebeurt en volkomen logisch dat je hier liever niet over na wilt denken. Maar helaas is een overlijden niet ondenkbaar. Elke dag krijgen gezinnen hiermee onverwachts te maken. En het kan nóg grotere gevolgen hebben, als je nooit maatregelen hebt genomen om de financiële klap op te vangen.

Want naast de kosten voor de uitvaart zelf, kan de overgebleven partner in zijn of haar eentje tegenover allerlei andere kosten komen te staan. Nu is er enorm veel keuze in overlijdingsrisicoverzekeringen. De verzekering die een bedrag uitkeert bij overlijden. Zo zijn er gelijkblijvende- en dalende verzekeringen. Levenslange- of juist aflopende verzekeringen. Allemaal met verschillende premies en voorwaarden.

Een overlijdensrisicoverzekering is typisch zo’n verzekering waarbij je veel afwegingen moet maken en waarbij je wel een goed advies kunt gebruiken. Bijvoorbeeld een advies over de juiste polisopmaak om zoveel mogelijk de erfbelasting terug te dringen. Advies over begrippen als verzekeringsnemer, verzekerde, begunstigde en premiebetaler op de polis. Wie is wie? Om er maar eens een paar te noemen.

Bij Advies en Kies helpen we veel particulieren en ondernemers met de keuze voor een overlijdensrisicoverzekering, een levensverzekering of een uitvaartverzekering. En die beste keuze is zeker niet altijd de keuze die je het meeste kost. Het is vooral een slimme keuze, die precies past bij wat jij voor ogen hebt.

  • Filter op:
ORV Koffiemomentje

Je zou graag eens een verzekeringsdeskundige willen spreken over een vraag of een probleem. Onder het mom van “durf te vragen”, dagen we je uit om ons eens uit te proberen.

Vergelijk met elkaar:
OnafhankelijkAdvies

Wij bewaken jouw belangen, ook tegenover verzekeraars. Wij zijn geen verlengstuk van de verzekeraars. Ook als het tegenzit en je schade hebt.

Persoonlijken op maat

Wij geloven niet in eenheidsworst. Ieder te verzekeren risico is uniek, en zo gaan wij er ook mee om. Ook komen wij graag bij jou langs.

Gespreidof in één keer

We maken met jou duidelijke afspraken over de kosten, die je ook gespreid kunt betalen. Zo maken wij onze diensten voor iedereen bereikbaar.

Veilig enbetrouwbaar

Onze medewerkers zijn ervaren vakmensen. We snappen geldzaken zeer goed en de veiligheid van jouw gegevens kunnen wij garanderen.

Een Overlijden verzekering die goed bij je past

Een overlijdensrisicoverzekering is typisch zo’n verzekering waarbij je veel afwegingen moet maken en waarbij je wel een goed advies kunt gebruiken. Bijvoorbeeld een advies over de juiste polisopmaak om zoveel mogelijk de erfbelasting terug te dringen. Advies over begrippen als verzekeringsnemer, verzekerde, begunstigde en premiebetaler op de polis. Wie is wie? Om er maar eens een paar te noemen.

Bij Advies en Kies helpen we veel particulieren en ondernemers met de keuze voor een overlijdensrisicoverzekering, een levensverzekering of een uitvaartverzekering. En die beste keuze is zeker niet altijd de keuze die je het meeste kost. Het is vooral een slimme keuze, die precies past bij wat jij voor ogen hebt.

 

Meest gekozen Pakketten .
PersoonlijkAOV Premiemonitor
Al vanaf 5,63 per maand

Ben jij benieuwd of de premie van je huidige AOV nog marktconform is? Betaal je niet te veel voor je AOV? Kan het goedkoper? Met de AOV Premiemonitor zoeken we dat voor je uit.

  • Premievergelijking
  • Voorwaardenvergelijking
  • Informatie over een AOV
Profiteer nu
PersoonlijkAOV Compleet
Al vanaf 82,50 per maand

Bij dit pakket helpen we je stap voor stap om een (nieuwe) AOV af te sluiten. We informeren je eerst over de mogelijkheden van een AOV.

  • Onafhankelijk advies
  • Vergelijking AOV offertes
  • Hulp bij afsluiten AOV
Profiteer nu

Het primaire doel van een overlijdensrisicoverzekering is om ervoor te zorgen dat je nabestaanden de woonlasten kunnen blijven betalen. Als basis geldt dat je een periode kiest waarin een afgesproken bedrag wordt uitgekeerd, als de verzekerde komt te overlijden. Er zijn drie vormen van een overlijdensrisicoverzekering: gelijkblijvend, lineair dalend, annuïtair dalend.

Bij een gelijkblijvende verzekering is het bedrag dat nabestaanden krijgen uitgekeerd altijd gelijk. Bij lineair dalend neemt het bedrag in de loop van de tijd af en betaal je ook minder premie. Bij annuïtair dalend neemt het bedrag dat wordt vergoed af met de dalende restschuld van je hypotheek. Ook hierbij betaal je in de laatste jaren van de looptijd vaak geen premie meer.

Een overlijdensrisicoverzekering wordt vaak verplicht gesteld door een hypotheekverstrekker. Juist omdat er een zeker risico bestaat als je met z’n tweeën de hypotheek betaalt. De kosten van een overlijdensrisicoverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren. Waaronder:

Het verzekerde bedrag dat je kiest.
De vorm van je voorkeur.
Jouw leeftijd en/of die van je partner.
Je gezondheid op het moment van afsluiten (en of je wel of niet rookt).

Er is nog veel meer over de overlijdensrisicoverzekering te vertellen, dat we graag in een persoonlijk gesprek met je behandelen. Als je wilt, kunnen we ook bij je langskomen.

De levensverzekering is een verzamelbegrip voor een groot aantal verschillende verzekeringen. In de volksmond wordt er vaak een overlijdensrisicoverzekering, zoals hierboven omschreven, mee bedoeld. Een levensverzekering kan ook een verzekering zijn die een kapitaal uitkeert bij het overlijden van een van de verzekerden. Of die juist uitkeert bij het in leven zijn op de einddatum. Bijvoorbeeld om een hypotheekschuld af te lossen. Een levensverzekering kan ook bedoeld zijn als aanvulling op je pensioen. Meer informatie over verzekeringen met een spaarelement vind je trouwens op de pagina Oudedag. Juist omdat er zoveel soorten levensverzekeringen zijn, is het slim je goed te laten adviseren wat je doel is met de verzekering. Hoeveel geld kun je nu missen en hoeveel geld zou je in bepaalde gevallen uitgekeerd willen zien? We helpen je graag met het vinden van de levensverzekering die je op het lijf geschreven is.

De uitvaartverzekering of begrafenisverzekering is waarschijnlijk de bekendste verzekering rond het thema overlijden. Waar staat ‘begrafenisverzekering’ kun je vanzelfsprekend ook ‘crematieverzekering’ lezen. Het ligt voor de hand dat hier binnenkort nog andere vormen van lijkbezorging bijkomen. Bijvoorbeeld resomeren, wat oplossen in vloeistof betekent. Hoe dan ook, een uitvaart brengt altijd kosten met zich mee. Deze kosten stijgen met de tijd en zijn vaak hoger dan de nabestaanden verwachten. Je kunt kiezen uit twee varianten van de uitvaartverzekering: een naturaverzekerjng en een kapitaalverzekering.

De naturaverzekerjng keert geen geld uit, maar geeft recht op de afgesproken diensten rond de uitvaart: de auto’s, de kist, de plechtigheid, de rouwkaarten. Het hangt ervan af wat je eronder laat vallen.

De kapitaalverzekering keert een vooraf afgesproken bedrag aan de nabestaanden uit, waarna ze zelf de diensten rond de uitvaart in moeten kopen.

Welke variant moet je in jouw situatie kiezen? En voor welk verzekerd bedrag moet je gaan? Hoe zit het met een uitvaart in de verre toekomst? Voor al dit soort vragen ben je welkom bij Advies en Kies.

Ben je gescheiden, dan heb je zekerheid van inkomen via de partneralimentatie en/of kinderalimentatie. Als de ex-partner nog leeft, kunnen kosten van levensonderhoud, hobby’s, vakantie en studie hieruit worden betaald. Maar wat als de betalende ex plotseling wegvalt? Je moet er dan rekening mee houden dat je je levensstijl of die van je kind aan moet passen. Een alimentatieverzekering helpt je in zo’n geval uit de brand. Je verzekeraar neemt de alimentatie voor de vooraf gekozen periode over. Laat de adviseurs van Advies en Kies je helpen om een polis op maat samen te stellen, die perfect past bij het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan.

Wat is een keymanverzekering? Een keymanverzekering is er speciaal voor bedrijven en hun onmisbare medewerkers. Natuurlijk, iedereen is vervangbaar, maar je weet net als wij dat het niet altijd even makkelijk is. Zeker niet bij medewerkers, directeuren of firmanten die specialistische kennis of ervaring hebben. De zogenoemde sleutelfiguren in je bedrijf. Als zo iemand komt te overlijden, kan dat grote gevolgen voor de bedrijfsvoering hebben. Zelfs de continuïteit van het bedrijf kan in gevaar komen. Misschien moeten de nabestaanden van de overledene worden uitgekocht. Mogelijk moet er voor veel geld een externe expert in worden gehuurd. En hoe zit het met de bedrijfsschuld? Bij Advies en Kies kijken we graag samen met je accountant naar een goede regeling voor dit soort gevallen. Samen zorgen we ervoor dat je bedrijf ook in het geval van het ondenkbare voortgezet kan worden.

Geen zorgen. Daar zijn wij voor

Je ziet het. Nogal wat overwegingen om te maken bij de keuze voor een overlijdensriscoverzekering, uitvaartverzekering of levensverzekering. Vertrouw er niet op dat alles wel goed geregeld zal zijn met je hypotheek en de daaraan gekoppelde verzekering. En ook niet dat het nabestaandenpensioen van je werkgever of dat van je partner wel afdoende zal zijn.

Heb je in het verleden zonder al te veel na te denken een overlijdensriscoverzekering afgesloten? Dan is het zaak om die eens onder de loep te nemen. Al was het alleen maar omdat de premies de laatste jaren flink gedaald zijn en je wellicht kunt besparen op je premie door over te stappen.

Die premie valt sowieso vaak mee, afhankelijk van je persoonlijke situatie. Maar je voorkomt er wel mee dat je partner en kinderen (of jijzelf!) voor financiële problemen komen te staan na een trieste gebeurtenis.

Bij Advies en Kies hebben we de kennis en ervaring om je van een passend advies te voorzien. Daarna kies je zelf hoe je verzekerd wilt zijn en welke risico’s je wilt dragen en welke niet. De opstartkosten kun je altijd gespreid over 12 maanden betalen. En via onze unieke online tool heb je 24 uur per dag en 7 dagen per week inzicht in jouw verzekeringsmap.

Maak nu meteen een afspraak als je het met ons over je verzekeringen en keuzes rond overlijden wilt hebben. We helpen je graag.

 

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws Klik hier en bekijk onze Servicebrieven >
Schrijf mij nu in