Meld nu je schade

Oudedag

Hoe zit het met je oude dag? Vaak denk je dat het vanuit je werkgever wel goed geregeld is. Of dat je het wel redt met je AOW. Maar de AOW-leeftijd wordt steeds verder opgeschoven. En de pensioenregelingen bij werkgevers zijn lang niet altijd toereikend.

Ben je zelfstandige? Dan moet je meer zelf regelen voor je oude dag. Je bouwt namelijk niet altijd automatisch een pensioen op. Je kiest zelf om een regeling te treffen voor onder andere arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid. En je kiest ook zelf om een regeling te treffen voor je oude dag. Of niet, natuurlijk.

 

  • Filter op:
Oudedag Koffiemomentje

Je zou graag eens een verzekeringsdeskundige willen spreken over een vraag of een probleem. Onder het mom van “durf te vragen”, dagen we je uit om ons eens uit te proberen.

Vergelijk met elkaar:
OnafhankelijkAdvies

Wij bewaken jouw belangen, ook tegenover verzekeraars. Wij zijn geen verlengstuk van de verzekeraars. Ook als het tegenzit en je schade hebt.

Persoonlijken op maat

Wij geloven niet in eenheidsworst. Ieder te verzekeren risico is uniek, en zo gaan wij er ook mee om. Ook komen wij graag bij jou langs.

Gespreidof in één keer

We maken met jou duidelijke afspraken over de kosten, die je ook gespreid kunt betalen. Zo maken wij onze diensten voor iedereen bereikbaar.

Veilig enbetrouwbaar

Onze medewerkers zijn ervaren vakmensen. We snappen geldzaken zeer goed en de veiligheid van jouw gegevens kunnen wij garanderen.

Een Oudedag verzekering die goed bij je past

Of je nu werknemer of ondernemer bent, met nadenken over je oudedagsvoorziening in de één of andere vorm, kun je eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen. Kapitaal heeft tijd nodig om te kunnen groeien. En hoe eerder je de zaken goed geregeld hebt, hoe meer mogelijkheden om je persoonlijke pensioendoelen te halen.

Laten we gewoon nu beginnen om je situatie in kaart te brengen en die te vergelijken met jouw wensen voor later. Bel ons vandaag nog of laat ons jou terugbellen.

 

Meest gekozen Pakketten .
PersoonlijkAOV Premiemonitor
Al vanaf 5,63 per maand

Ben jij benieuwd of de premie van je huidige AOV nog marktconform is? Betaal je niet te veel voor je AOV? Kan het goedkoper? Met de AOV Premiemonitor zoeken we dat voor je uit.

  • Premievergelijking
  • Voorwaardenvergelijking
  • Informatie over een AOV
Profiteer nu
PersoonlijkAOV Compleet
Al vanaf 82,50 per maand

Bij dit pakket helpen we je stap voor stap om een (nieuwe) AOV af te sluiten. We informeren je eerst over de mogelijkheden van een AOV.

  • Onafhankelijk advies
  • Vergelijking AOV offertes
  • Hulp bij afsluiten AOV
Profiteer nu

Alles wat te maken heeft met financiële producten om te kunnen stoppen met werken, duiden we vaak aan met de verzamelterm: oudedagsvoorziening. Onderdelen van je oudedagsvoorziening zijn het pensioen dat je in loondienst hebt opgebouwd, de AOW die je van overheidswege krijgt uitgekeerd en je eigen ‘spaarpotjes’ voor later.

Wanneer je gaat sparen voor later, heb je verschillende mogelijkheden. Fiscaal aantrekkelijk kun je nu een bedrag inleggen, waarover je pas inkomstenbelasting betaalt als je het als oudedagsvoorziening laar uitkeren. Maar je kunt nu ook zonder fiscale hulp sparen, zodat de Belastingdienst het later niet aanmerkt als inkomen. Kom je met je vermogen boven de vermogensvrijstelling uit, dan kun je wel weer vermogensbelasting tegemoet zien.

Het zal je duidelijk zijn dat je voor de ideale oudedagsreserve soms het beste kunt kiezen voor een mix aan verschillende strategieën en opties. Er is dan ook veel te vertellen over de mogelijkheden voor jouw oudedagsvoorziening. Omdat de keuzes die je hierin maakt vaak persoonlijke keuzes zijn, doen we dat het liefst in een persoonlijk gesprek. Dat kan bij ons op de zaak of bij jou thuis. Net wat je het liefste hebt.

Een lijfrente sluit je af om eerder met pensioen te kunnen of extra pensioen op te bouwen. Het is een verzekeringsproduct óf een bankspaarproduct waarbij je periodiek of eenmalig geld inlegt om het later uit te laten keren. Het kan fiscaal aantrekkelijk zijn om een lijfrenteverzekering of rekening te nemen, als je de inleg fiscaal kunt aftrekken. Uiteraard kunnen we voorrekenen of dit ook in jouw geval zo is.

De lijfrenteverzekering of rekening kent twee onderdelen: de opbouwfase en de uitkeringsfase. In de opbouwfase leg je eenmalig een koopsom in of leg je periodiek een inleg in. Daarmee bouw je jouw kapitaal op. De opbouwfase eindigt op de vooraf afgesproken einddatum. Vanaf deze datum stopt de opbouw en is het door jou opgebouwde bedrag beschikbaar om uit te keren.
Na de opbouwfase komt de uitkeringsfase. Je koopt nu met je opgebouwde kapitaal een uitkering aan. Je kunt Met zelf kiezen bij welke bank of verzekeraar je dit doet. Het is handig om meerdere offertes aan te vragen en die met elkaar te vergelijken, voordat je een lijfrente-uitkering aanvraagt.

Er zijn verschillen tussen lijfrente-uitkeringen bij verzekeraars en banken. Via een verzekeraar heb je de mogelijkheid om een tijdelijke of levenslange uitkering te kopen. Levenslang betekent tot aan je overlijden. Een tijdelijke lijfrente bestaat voor maximaal 5 jaar. Bij een bank krijg je trouwens altijd een tijdelijke uitkering, waarbij je wel zelf voor verschillende perioden kunt kiezen.

Als je periodieke uitkeringen uit een lijfrente ontvangt, dan moet je die opgeven als inkomsten. Hoeveel belasting je hierover betaalt, hangt af van je totale inkomen op dat moment.

Ja, we snappen dat dit allemaal nogal ingewikkeld klinkt. Dat is het vaak ook. Maar wel belangrijk. Welke verzekering moet je in jouw situatie kiezen? En voor welk bedrag moet je gaan? Voor deze en meer vragen zit je goed hij Advies en Kies.

Een lijfrente opbouwen kan bij een verzekeraar. Dat kan door jouw periodieke premie te beleggen. Uiteraard loop je hiermee een zeker risico. Als de beleggingsresultaten tegenvallen, kun je minder overhouden. Om ervoor te zorgen dat het bedrag aan het einde van de streep niet te laag is, kun je ook voor een gegarandeerd kapitaal kiezen, maar daarvoor betaal je dan extra premie. Je kunt kiezen voor een uitkering aan je nabestaanden en/of erfgenamen als je overlijdt gedurende de opbouwfase. Bijvoorbeeld 90% van de betaalde premies. Dit betekent dat bij jouw overlijden een deel van het opgebouwde bedrag niet naar de verzekeraar gaat, maar aan jouw nabestaanden en/of erfgenamen wordt uitgekeerd.

Een lijfrente opbouwen kan bij een verzekeraar. Dat kan door éénmalig een bedrag of met enige regelmaat je inleg te sparen of te te beleggen. Uiteraard loop je hiermee een zeker risico. Als de beleggingsresultaten tegenvallen, kun je minder overhouden. Om ervoor te zorgen dat het bedrag aan het einde van de streep niet te laag is, kun je ook voor een gegarandeerd kapitaal kiezen, maar daarvoor betaal je dan extra premie. Je kunt kiezen voor een uitkering aan je nabestaanden en/of erfgenamen als je overlijdt gedurende de opbouwfase. Bijvoorbeeld 90% van de betaalde koopsom(men). Dit betekent dat bij jouw overlijden een deel van het opgebouwde bedrag niet naar de verzekeraar gaat, maar aan jouw nabestaanden en/of erfgenamen wordt uitgekeerd.

Bij een bancaire instelling kun je een kapitaal opbouwen via een bankrekening door periodiek je inleg te sparen of te te beleggen. Verwarrend genoeg heten beide manieren van opbouw (sparen of beleggen) banksparen. Bouw je op via een spaarrekening dan kun je o.a. naast beleggen, kiezen voor een vaste of een variabele rente. Het bedrag op de bankrekening wordt vastgezet tot de einddatum. Als je tussentijds overlijdt dan krijgen je erfgenamen de beschikking over het opgebouwde bedrag. Dat wil zeggen: met dit bedrag moeten zij een (nieuwe) lijfrente kopen. Graag leggen we je uit wat dit in jouw situatie betekent.

Bij een bancaire instelling kun je een kapitaal opbouwen via een bankrekening door éénmalig een bedrag of met enige regelmaat je inleg te sparen of te te beleggen. Verwarrend genoeg heten beide manieren van opbouw (sparen of beleggen) banksparen. Bouw je op via een koopsom rekening dan kun je o.a. naast beleggen, kiezen voor een vaste of een variabele rente. Het bedrag op de bankrekening wordt vastgezet tot de einddatum. Als je tussentijds overlijdt dan krijgen je erfgenamen de beschikking over het opgebouwde bedrag. Dat wil zeggen: met dit bedrag moeten zij een (nieuwe) lijfrente kopen.Graag leggen we je uit wat dit in jouw situatie betekent.

Bij een verzekeraar heb je de mogelijkheid om een levenslange óf een tijdelijke lijfrente aan te kopen. Een levenslange lijfrente ontvang je totdat je overlijdt. Een tijdelijke lijfrente ontvang je voor minimaal 5 jaar. Deze uitkering moet ingaan tussen je 65e en 70ste jaar. Wanneer je een uitkering aankoopt, moet je erover nadenken of je ook een overlijdensverzekering wilt afsluiten. Als je dat doet, krijgen je nabestaanden nog een periodieke uitkering na je overlijden. Anders stopt de uitkering vanuit de lijfrenteverzekering bij overlijden.

Kies je voor een lijfrenterekening bij een bank, dan gaat het altijd om een tijdelijke uitkering. Je kunt kiezen voor verschillende uitkeringsperioden:

• Na AOW-leeftijd: een uitkering in gelijke bedragen voor minimaal 5 jaar.
• Vóór AOW-leeftijd: een uitkeringsperiode van minimaal 20 jaar, plus het aantal jaren dat je voor je AOW de uitkering krijgt.

Kom je te overlijden? Dan komt het nog uit te keren bedrag toe aan je nabestaanden en/of erfgenamen. Zij kunnen dan een nieuwe lijfrente kopen.

Let erop dat de uitkeringsfase uiterlijk 5 jaar na ingang van de AOW-leeftijd moet starten. Anders ziet de Belastingdienst dit als afkoop. Dat houdt in dat je direct inkomstenbelasting en een boeterente moet betalen over het opgebouwde bedrag.

Geen zorgen. Daar zijn wij voor

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om in je oude dag te voorzien. Het een en ander is vooral afhankelijk van je eigen wensen. Wanneer wil je met pensioen? Hoeveel geld denk je dan nodig te hebben? Hoelang wil je een uitkering? Wil je nu meer belasting of juist minder belasting betalen? Kies je voor de zekerheid van sparen of wil je best wat meer risico nemen om een groter kapitaal te vergaren? En wat krijgen je erfgenamen als je onverhoopt voorafgaand aan de uitkeringen of tijdens de uitkeringen uit je lijfrente of koopsom overlijdt?

Het zijn allemaal vragen die een rol kunnen spelen als je werk wilt maken van je oudedagsvoorziening. Gelukkig hebben de mensen bij Advies en Kies veel ervaring met dergelijke vraagstukken. We helpen je graag om je van een passend advies te voorzien, waarbij je uiteindelijk zelf kiest welke voorziening het beste bij jou past.

Wist je dat je onze opstartkosten altijd gespreid over 12 maanden kunt betalen? En dat je via onze online tool 24 uur per dag en 7 dagen per week inzicht in jouw verzekeringsmap hebt?

Maak nu meteen een afspraak om je oudedagsvoorziening goed te regelen. We zitten nu klaar om je te helpen.

 

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws Klik hier en bekijk onze Servicebrieven >
Schrijf mij nu in