Meld nu je schade

Werknemersverzekeringen

Werknemers zijn het levensbloed van je zaak. Maar als je mensen hebt die voor je werken, betekent dat ook verantwoordelijkheid. Wat als medewerkers ziek worden, voor langere tijd arbeidsongeschikt zijn, hoe zit het met ongevallen, wat als medewerkers komen te overlijden?

Bij Advies en Kies kunnen we je precies vertellen waarom het zo belangrijk is de verzuimdossiers van medewerkers op orde te hebben. Hoe een goede werknemersverzekering problemen met de continuïteit van je bedrijf kan voorkomen. En waarom het essentieel is dat je preventiemaatregelen neemt om ziekteverzuim zo veel mogelijk te voorkomen.

  • Filter op:
Verzuim Verhuizen 1 op 1

Je hebt een verzuimverzekering afgesloten en je wilt deze graag verhuizen naar Advies en Kies. Dat kan!

Verzuim Ontzorg+

Speciaal voor de kleine werkgever tot 25 medewerkers, gaan we samen met jou op zoek naar een verzuimverzekering en bijpassende arbodienst.

Verzuim Loondoorbetaling

De eerste twee jaar van de wettelijke verplichting tot loondoorbetaling van een zieke werknemer, komt helemaal voor rekening van de ondernemer. Dat kan flink in de papieren lope

Verzuim Inkomenshiaat

Wanneer jouw personeelslid voor een langere periode arbeidsongeschikt raakt, dan kan een aanzienlijk deel van het inkomen wegvallen. Welke voorzieningen wil je afspreken of moet

Verzuim MKB Ontzorg update

Voor de kleine werkgever met een conventionele verzuimpolis.

Verzuim Eigenrisicodrager

Als werkgever ben je verplicht om je te verzekeren voor de WGA en Ziektewet. Niet getreurd, want je hebt wel een keuze waar je dit doet. Je kunt deze verzuimrisico’s verzekere

Verzuim Totaal

Verzuimverzekeringen zijn er in vele soorten en maten. Van de eerste twee jaar loondoorbetaling van een zieke werknemer tot en met eigenrisicodrager worden voor de WGA en Ziekte

Vergelijk met elkaar:
OnafhankelijkAdvies

Wij bewaken jouw belangen, ook tegenover verzekeraars. Wij zijn geen verlengstuk van de verzekeraars. Ook als het tegenzit en je schade hebt.

Persoonlijken op maat

Wij geloven niet in eenheidsworst. Ieder te verzekeren risico is uniek, en zo gaan wij er ook mee om. Ook komen wij graag bij jou langs.

Gespreidof in één keer

We maken met jou duidelijke afspraken over de kosten, die je ook gespreid kunt betalen. Zo maken wij onze diensten voor iedereen bereikbaar.

Veilig enbetrouwbaar

Onze medewerkers zijn ervaren vakmensen. We snappen geldzaken zeer goed en de veiligheid van jouw gegevens kunnen wij garanderen.

Een Werknemersverzekering die goed bij je past

Mensen in dienst nemen is voor veel bedrijven een goed teken. Je kunt je zaak ermee laten groeien. Maar met het aannemen van mensen neem je ook meer verantwoordelijkheid op je schouders. Als alles goed gaat betekent dat al een flinke administratieve rompslomp. Als er iets mis gaat krijg je niet alleen te maken met persoonlijk leed, maar komt er ook veel geregel en papierwerk op je af. En dan hebben we het nog niet eens over de kosten.

Daar zit je als werkgever allemaal niet op te wachten. Het is complexe materie. Gelukkig zijn de verzuimspecialisten van Advies en Kies goed ingevoerd op alle mogelijkheden en onmogelijkheden. Maak vandaag nog een afspraak en we helpen je met de samenstelling van de best passende werknemersverzekering voor jouw zaak.

Meest gekozen Pakketten .
PersoonlijkAOV Premiemonitor
Al vanaf 5,63 per maand

Ben jij benieuwd of de premie van je huidige AOV nog marktconform is? Betaal je niet te veel voor je AOV? Kan het goedkoper? Met de AOV Premiemonitor zoeken we dat voor je uit.

  • Premievergelijking
  • Voorwaardenvergelijking
  • Informatie over een AOV
Profiteer nu
PersoonlijkAOV Compleet
Al vanaf 82,50 per maand

Bij dit pakket helpen we je stap voor stap om een (nieuwe) AOV af te sluiten. We informeren je eerst over de mogelijkheden van een AOV.

  • Onafhankelijk advies
  • Vergelijking AOV offertes
  • Hulp bij afsluiten AOV
Profiteer nu

Medewerkers leveren je in de regel meer omzet op. Mits ze kunnen werken. Natuurlijk is iedereen weleens ziek, maar in de regel is een werknemer dan binnen een paar dagen weer terug op zijn of haar werkplek.

Als een medewerker langdurig ziek wordt, is het al snel een ander verhaal. Naast het persoonlijke leed krijg je dan te maken met wettelijke loondoorbetaling en de nodige papieren rompslomp. De wettelijke loondoorbetaling kan tot wel 2 jaar duren. Kun je deze kosten met jouw bedrijf dragen?

Als je de verzuimkosten niet zelf kunt of wilt dragen, is het een goed idee deze te verzekeren met een passende ziekteverzuimverzekering. Niet alleen het loon voor de zieke werknemer kun je zo verzekeren, maar ook de kosten voor verzuimbegeleiding en reïntegratie.

Een goed geregelde ziekteverzuimverzekering betekent een snellere terugkeer van je werknemer. Tenslotte ben je als werkgever verplicht er alles aan te doen je zieke werknemer te laten herstellen.

Voor zowel de Ziektewet als de WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen) ben je als werkgever verplicht verzekerd. Als eigenrisicodrager voor de Ziektewet en de WIA heb je specifiek te maken met personeel dat ziek uit dienst gaat.

In het geval van de Ziektewet gaat het om medewerkers die ziek uit dienst gaan en korter dan 2 jaar in dienst zijn.
Bij de WIA gaat het om medewerkers die na 2 jaar ziekte het bedrijf verlaten en dan in de WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten) of de IVA (Inkomensvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten) komen.

Het verschil tussen de Ziektewet en de WIA is dat de WIA een uitkering is voor mensen die langer dan twee jaar ziek zijn. In de eerste 2 jaar van de ziekte betaal je als werkgever vaak het loon door, maar het is soms ook mogelijk om een beroep op de Ziektewet te doen.

Als werkgever heb je de keuze tussen het UWV of een verzekeraar. Je kunt voor zowel de Ziektewet als de WIA/WGA eigenrisicodrager worden, waardoor je minder premie voor werknemersverzekeringen aan de Belastingdienst hoeft af te dragen.

Je loopt dan uiteraard ook meer risico bij ziekte van werknemers. Niet het UWV, maar jij betaalt de ziekteuitkering. Uiteraard kun je je hier weer voor verzekeren.

Wat het handigst is voor jouw bedrijf is een overweging die voor elke zaak weer anders uit kan pakken. Bij Advies en Kies zetten we de voors en tegens voor jouw situatie op een rij, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Het verschil tussen het laatste loon van je medewerker en de WIA-uitkering noemen we het WIA-gat of het WIA-hiaat. Dit hiaat kan aanzienlijk zijn, omdat medewerkers met een WIA-uitkering soms minder dan 70% van het laatstverdiende loon ontvangen.

WIA is de overkoepelende regeling van de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen. Als we spreken over een WGA-gat of een WGA-hiaat, dan hebben we het specifiek over de Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA). Ook bij de WGA kan er een groot verschil zitten tussen het laatstverdiende loon en de uitkering.

Om dit gat op te vangen zijn er WIA/WGA-verzekeringen. Zo’n verzekering vult het gat dat tussen oude loon en uitkering ontstaat op.

Werknemers kunnen zichzelf ook verzekeren tegen een terugval in inkomen, maar dat is duurder, met veelal een mindere dekking en met meer medische eisen.

Er zijn verschillende percentages vergoedingen en bijbehorende premies. Omdat dit maatwerk per geval is, is het belangrijk alle opties goed door te spreken. Hiervoor is het ook belangrijk wat er in een eventuele CAO of arbeidsovereenkomst is afgesproken.

Maak een afspraak met Advies en Kies om de WIA-hiaatverzekeringen en/of de WGA-hiaatverzekeringen voor je werknemers te bespreken en hier keuzes in te maken die passen bij jouw bedrijf.

Als werkgever heb je de plicht je als een goed werkgever naar je medewerkers te gedragen. Dat betekent dat je voorbereid moet zijn op ongevallen, die ook op de werkvloer of tijdens het uitvoeren van werkzaamheden elders kunnen gebeuren.

In sommige gevallen is het verplicht om een collectieve ongevallenverzekering af te sluiten. In andere gevallen is het sterk aan te raden. Want hoewel de meeste ongevallen gelukkig goed aflopen, zijn ook situaties waarin je met blijvende invaliditeit of zelfs overlijden te maken kunt krijgen.

Het spreekt voor zich dat het ene bedrijf hierbij meer risico loopt dan het andere. Maar het is goed om te weten dat je als werknemer met een collectieve ongevallenverzekering een vast bedrag uitgekeerd kunt krijgen. Er zijn verschillende mogelijkheden qua premies en verzekerde bedragen, die we je graag laten zien.

De collectieve overlijdensverzekering voor werknemers is een manier om iets extra’s te bieden aan je werknemers. Als aanvulling op een pensioenregeling of als alternatief daarvoor. De overlijdensrisicoverzekering keert een bedrag aan jou als werkgever uit bij het overlijden van een werknemer.

Je bepaalt zelf hoe hoog je dit bedrag wilt laten zijn. Bijvoorbeeld een aantal keren het maandsalaris, éénmaal of tweemaal het jaarsalaris. Het idee is dat je de nabestaanden van je werknemer verzorgd achter kunt laten.

Bij Advies en Kies zien we dat voor veel kleinere bedrijven een volledige pensioenregeling soms een brug te ver is. Dan kan een eenvoudige en betaalbare overlijdensrisicoverzekering een mooie tussenstap zijn, waarbij je laat zien dat je belang hecht aan de privésituatie van werknemers en hun familieleden.

Geen zorgen. Daar zijn wij voor

Als je werknemers in dienst hebt zijn er belangrijke keuzes te maken. Laat een van de eerste keuzes die je maakt de keuze voor Advies en Kies zijn. Wij helpen ermee dat je goede en doordachte vervolgkeuzes maakt op het gebied van werknemersverzekeringen. Zo voorkom je hoge kosten bij onverwachte gebeurtenissen en laat je zien goed werkgeverschap te omarmen.

Natuurlijk bepaal je helemaal zelf welke verzekeringen je af wilt sluiten. Hoeveel je ons wilt laten regelen en hoeveel je zelf wilt doen. Je hebt altijd inzicht in je dossier via je persoonlijke online portal, waar je veel eenvoudige zaken ook zelf kunt regelen.

Vanzelfsprekend staan wij je met raad en daad terzijde bij de lastige vraagstukken waarbij het aankomt op maatwerk en persoonlijke begeleiding. Als je dat wilt, komen we graag bij je op locatie. Je kunt ook altijd bij ons op kantoor in Zwolle terecht.

We denken met je mee over al je verzekeringen, ook op het gebied van werknemersverzekeringen. De opstartkosten? Die kun je gespreid over 12 maanden betalen. Zo doen we het bij Advies en Kies.

Meer weten? Maak een afspraak en we helpen je meteen verder.

 

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws Klik hier en bekijk onze Servicebrieven >
Schrijf mij nu in