Meld nu je schade

Vervoermiddelen en werkmaterieel

Gebruik je vervoermiddelen en/of werkmaterieel in jouw bedrijf? Hiervoor ben je meestal verplicht verzekeringen af te sluiten. Elke auto, bestelauto, vrachtauto of ander motorvoertuig heeft een eigen aansprakelijkheidsverzekering voor motorrijtuigen (WAM) nodig. En ook werkmaterieel als kranen, shovels en heftrucks valt onder de noemer ‘motorvoertuig’ en dient dus verzekerd te zijn. Of er nu een kenteken op zit of niet.

Met vervoermiddelen en werkmaterieel in je bedrijf loop je altijd een zeker risico. Het grootste risico is uiteraard dat je (of iemand die voor je werkt) schade aan derden veroorzaakt. Het kan dan om materiële schade of letselschade gaan. Vooral dit laatste kan grote financiële gevolgen hebben, die jouw bedrijf niet kan dragen.

 

  • Filter op:
Werkmaterieel Koffiemomentje

Je zou graag eens een verzekeringsdeskundige willen spreken over een vraag of een probleem. Onder het mom van “durf te vragen”, dagen we je uit om ons eens uit te proberen.

Vergelijk met elkaar:
OnafhankelijkAdvies

Wij bewaken jouw belangen, ook tegenover verzekeraars. Wij zijn geen verlengstuk van de verzekeraars. Ook als het tegenzit en je schade hebt.

Persoonlijken op maat

Wij geloven niet in eenheidsworst. Ieder te verzekeren risico is uniek, en zo gaan wij er ook mee om. Ook komen wij graag bij jou langs.

Gespreidof in één keer

We maken met jou duidelijke afspraken over de kosten, die je ook gespreid kunt betalen. Zo maken wij onze diensten voor iedereen bereikbaar.

Veilig enbetrouwbaar

Onze medewerkers zijn ervaren vakmensen. We snappen geldzaken zeer goed en de veiligheid van jouw gegevens kunnen wij garanderen.

Een vervoermiddelen en werkmaterieel verzekering die goed bij je past

Belangrijk bij deze verzekeringen zijn een goede schadesturing en welke gevolgen schade voor je premie heeft. Natuurlijk kunnen we bij je langskomen en je een advies geven dat goed bij jouw bedrijf past. Maar via Advies en Kies heb je ook 24 uur per dag en 7 dagen per week inzicht in je dossier.

Hieronder vind je meer informatie over verzekeringen rond vervoermiddelen en werkmaterieel. Je leest hier de algemene informatie die voor iedereen geldt. Voor een advies op maat neem je contact op met de specialisten van Advies en Kies. We zijn er om jou te helpen met de goede keuze voor je verzekeringen te maken.

 

Meest gekozen Pakketten .
PersoonlijkAOV Premiemonitor
Al vanaf 5,63 per maand

Ben jij benieuwd of de premie van je huidige AOV nog marktconform is? Betaal je niet te veel voor je AOV? Kan het goedkoper? Met de AOV Premiemonitor zoeken we dat voor je uit.

  • Premievergelijking
  • Voorwaardenvergelijking
  • Informatie over een AOV
Profiteer nu
PersoonlijkAOV Compleet
Al vanaf 82,50 per maand

Bij dit pakket helpen we je stap voor stap om een (nieuwe) AOV af te sluiten. We informeren je eerst over de mogelijkheden van een AOV.

  • Onafhankelijk advies
  • Vergelijking AOV offertes
  • Hulp bij afsluiten AOV
Profiteer nu

De bedrijfsautoverzekering is er voor auto’s die eigendom zijn van je bedrijf. Of voor auto’s die je voor zakelijke doeleinden gebruikt. Ja, ook voor de zzp’er die zijn auto gebruikt om naar klanten te rijden kan in veel gevallen worden beschouwd als bedrijfsauto.

De basis van de verzekering is de wettelijk verplichte aansprakelijkheidsverzekering, ook wel WA verzekering genoemd. Deze biedt dekking voor het veroorzaken van schade aan een ander motorvoertuig of aan personen. Ook biedt de verzekering dekking voor letselschade of materiële schade die andere verkeersdeelnemers kunnen oplopen.

Je bedrijfsautoverzekering kun je uitbreiden met diverse dekkingen voor schade aan de auto zelf. Bij beperkt casco heb je naast de WA-dekking een dekking tegen brand en ontploffing, aanrijding met dieren, inbraak, diefstal en storm-, hagel- en ruitschade. Je kunt deze uitbreiden naar all-risks of volledig casco. Dan is ook schade door vandalisme en aanrijdingsschade verzekerd, ook als het je eigen schuld is omdat je bijvoorbeeld tegen een paaltje bent gereden. Wel moet je erop letten dat je bij een claim terugvalt in schadevrije jaren en de korting op je premie. Bij relatief kleinere schades is het daarom verstandig om uit te rekenen of het wel zinvol is om de schade te claimen of dat je deze beter voor eigen rekening kan nemen. Vanzelfsprekend kun je hiervoor een beroep op onze expertise doen.

Een andere mogelijke aanvulling is de schadeverzekering voor inzittenden. Neem contact met ons op voor een advies voor jouw zaak.

De bestelautoverzekering is een vergelijkbare verzekering als de bedrijfsautoverzekering. Een speciale inrichting van de bestelauto (zoals een gereedschapskast of -rek) kun je meeverzekeren. Ook bestickering van de bestelauto kun je in deze verzekering meenemen. De lading die je vervoert moet je apart verzekeren met een transportverzekering. Eventuele aanhangers kun je qua aansprakelijkheid meeverzekeren met je bestelauto- of bedrijfsautoverzekering. Schade aan de aanhanger zelf kun je dan weer apart verzekeren. Laat ons je adviseren als je precies wilt weten wat je het beste in jouw situatie kunt doen. Daar zijn we tenslotte voor!

Ook de vrachtautoverzekering is in de basis dezelfde verzekering als de bedrijfsautoverzekering. Met een paar specifieke aandachtspunten. Zoals belettering en bestickering of een speciale opbouw als bijvoorbeeld een kraan of hoogwerker. Dat soort zaken kun je meeverzekeren met een passende vrachtautoverzekering voor jouw bedrijf. En ook aansprakelijkheidsrisico’s die door zo’n kraan of hoogwerker kunnen ontstaan. Aanhangers of trailers vallen qua aansprakelijkheid onder de (bestel)autoverzekering wanneer ze aan de vrachtauto zijn gekoppeld. De lading moet je net als bij de bestelautoverzekering met een transportverzekering verzekeren en de schade aan de aanhanger of trailer zelf moet je ook apart verzekeren. Meer weten? Dan weet je ons te vinden.

Graafmachines, shovels en heftrucks hebben niet altijd een eigen kenteken. En ze komen lang niet allemaal op de openbare weg. Maar voor de wet zijn het toch allemaal motorvoertuigen. En daarom moeten ze wettelijk verplicht verzekerd zijn tegen aansprakelijkheid. Dus ook als je ze alleen op eigen terrein gebruikt is het meestal aan te raden om ze WA te verzekeren.
Schade aan het werkmaterieel zelf kun je verzekeren door een beperkte of volledige cascoverzekering af te sluiten. Dit is min of meer vergelijkbaar met de dekkingen voor een gewone autoverzekering. Daarnaast is een aanvullende inzittenden- of opzittendenverzekering voor het materieel aan te raden. Schade aan de eventuele lading (denk ook aan gereedschappen die nodig zijn bij het materieel) of aan de aanhanger of trailer moet je apart verzekeren, net als bij de vrachtauto- en bestelautoverzekering.

Speciale aandacht moet je laten uitgaan naar grondverzetmachines. Deze kunnen uiteraard gemakkelijk schade toebrengen aan kabels en leidingen in de bodem. Vraag ons gerust om advies voor wat handig en betaalbaar is in jouw situatie.

Heb je in jouw bedrijf een groot wagenpark? Dan kan het handig zijn om een wagenparkverzekering af te sluiten. De naam zelf zegt het al. Hierbij is niet elke auto afzonderlijk verzekerd, maar heb je voor je hele wagenpark één verzekeringscontract met specifieke voorwaarden en bepalingen. Om te besparen op premie kun je kiezen voor een hoger eigen risico. Er is geen bonus-bonus-malussysteem per auto van toepassing, maar er worden premie afspraken gemaakt voor het hele contract. Met een wagenparkverzekering heb je daardoor een breder inzicht in de hoogte van de te betalen premies en de gevolgen van het claimen van schades. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Geen zorgen.
Daar zijn wij voor

Bedrijfsauto’s, bestelauto’s, vrachtauto’s en ander materieel. Het kan voor flink wat hoofdbrekens zorgen qua verzekeringen. En daar zit je in de meeste gevallen niet op te wachten.

De kans is groot dat je gewoon wilt ondernemen en zo min mogelijk premie wilt betalen. Maar uiteraard wil je wél adequaat verzekerd zijn als zich een calamiteit voordoet.

Bij Advies en Kies hebben we de expertise om jouw bedrijf van een passend advies te voorzien. Uiteraard kies je zelf hoe je verzekerd wilt zijn en welke risico’s je wilt dragen en welke niet. Leidend voor ons is dat jij zonder zorgen je bedrijf kunt runnen. En dat je altijd inzicht hebt in jouw online verzekeringsmap.

Maak nu meteen een afspraak als je het met ons over je verzekeringen rond vervoermiddelen en werkmaterieel wilt hebben. We helpen je graag met het maken van weloverwogen keuzes.

 

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws Klik hier en bekijk onze Servicebrieven >
Schrijf mij nu in