Meld nu je schade

Agrarische Bedrijfsvoering

Voor de bezittingen van je agrarische bedrijf hebben we de agrarische bedrijfsmiddelen. Voor de activiteiten van je bedrijf spreken we van de agrarische bedrijfsvoering.

Elk bedrijf – en zeker ook agrarische bedrijven – loopt zekere risico’s. Risico’s die je niet zelf kunt dragen, zou je moeten verzekeren. Maar wat je precies tegen welk bedrag moet verzekeren is nog niet zo makkelijk.

Vaak maken ondernemers een te optimistische schatting van de herstelkosten na een calamiteit als inbraak, overstroming of brand. Wist je dat de helft van de bedrijven zelfs failliet gaat na een brand?

  • Filter op:
AGRO Bedrijfsvoering Koffiemomentje

Je zou graag eens een verzekeringsdeskundige willen spreken over een vraag of een probleem. Onder het mom van “durf te vragen”, dagen we je uit om ons eens uit te proberen.

Vergelijk met elkaar:
OnafhankelijkAdvies

Wij bewaken jouw belangen, ook tegenover verzekeraars. Wij zijn geen verlengstuk van de verzekeraars. Ook als het tegenzit en je schade hebt.

Persoonlijken op maat

Wij geloven niet in eenheidsworst. Ieder te verzekeren risico is uniek, en zo gaan wij er ook mee om. Ook komen wij graag bij jou langs.

Gespreidof in één keer

We maken met jou duidelijke afspraken over de kosten, die je ook gespreid kunt betalen. Zo maken wij onze diensten voor iedereen bereikbaar.

Veilig enbetrouwbaar

Onze medewerkers zijn ervaren vakmensen. We snappen geldzaken zeer goed en de veiligheid van jouw gegevens kunnen wij garanderen.

Een Agrarische bedrijfsvoering verzekering die goed bij je past

Advies en Kies is gespecialiseerd in agroverzekeringen. We hebben er geen baat bij om jou onnodige verzekeringen te verkopen. Wel om jou van een zo goed mogelijk verzekeringsadvies te voorzien. Waarna je zelf kunt kiezen wat je wilt verzekeren en wat niet.

Speciaal voor agrarisch ondernemers hebben we alles zo makkelijk mogelijk gemaakt. Ter kunt 24 uur per dag en 7 dagen per week inloggen op ons online portal. Daar kun je ook wijzigingen doorgeven in je gegevens en aan je verzekeringen.

Soms heb je natuurlijk wat meer informatie nodig. Neem contact met ons op als je wilt weten wat ons advies is voor jouw agrarische bedrijf. We staan je graag te woord.

Meest gekozen Pakketten .
PersoonlijkAOV Premiemonitor
Al vanaf 5,63 per maand

Ben jij benieuwd of de premie van je huidige AOV nog marktconform is? Betaal je niet te veel voor je AOV? Kan het goedkoper? Met de AOV Premiemonitor zoeken we dat voor je uit.

  • Premievergelijking
  • Voorwaardenvergelijking
  • Informatie over een AOV
Profiteer nu
PersoonlijkAOV Compleet
Al vanaf 82,50 per maand

Bij dit pakket helpen we je stap voor stap om een (nieuwe) AOV af te sluiten. We informeren je eerst over de mogelijkheden van een AOV.

  • Onafhankelijk advies
  • Vergelijking AOV offertes
  • Hulp bij afsluiten AOV
Profiteer nu

Brand. Storm. Blikseminslag. Diefstal. Vandalisme. Het zijn ogenschijnlijk kleine dingen die grote gevolgen kunnen hebben. Misschien zorgt schade aan stallen, kassen of voertuigen er wel voor dat je voor korte of langere tijd niet kunt produceren. Dat terwijl de kosten die je maakt gewoon doorlopen.

Als je bedrijf met een calamiteit wordt geconfronteerd, wil je het liefst zo snel mogelijk door. Een agrarische bedrijfsschadeverzekering zorgt voor een vergoeding, zodat je je weer op de toekomst kunt richten.

We zeggen dit niet om je bang te maken, maar we willen je wel waarschuwen dat je bij calamiteiten vaak van het slechts denkbare scenario moet uitgaan. Zeker voor agrarische bedrijven. Een boerenbedrijf loopt nu eenmaal een groter risico dan een advieskantoor.

Neem contact met ons op voor een passend advies voor jouw zaak.

Milieuschade is een reëel risico voor elke agrarisch ondernemer. Vaak hebben ondernemers te maken met mestopslag, voorraden aan gewasbeschermingsmiddelen en bijvoorbeeld dieselolietanks. Als hier iets mee gebeurt, kan de schade van bodem- of waterverontreiniging flink oplopen. Het saneren van grond of water is een kostbare zaak. Maar ook de schade aan je bedrijf doordat je je bedrijfsactiviteiten tijdelijk niet kunt uitvoeren, kan groot zijn.

Agrarische bedrijven lopen hierbij een extra risico. Met een milieuschadeverzekering verzeker je jezelf tegen schade die op je agrarisch bedrijf – of op andere plekken waar jij en je eventuele collega’s werken – ontstaat.

Een machinebreukverzekering dekt schade aan je machines. Het is een verzekering die je niet vaak tegenkomt in de agrarische sector, maar die wel relevant kan zijn als je bijzondere en dure apparatuur hebt. Denk aan inpakmachines, sorteermachines en dergelijke.

We hebben in de agrarische sector ook een speciale machinebreukbedrijfsschadeverzekering, die we de GUR Gevolgschadeverzekering noemen. Deze dekt calamiteiten bij uitval van regelapparatuur. Iets wat we vooral zien in de veeteeltsector.

Denk aan de uitval van de klimaatbeheersing of ventilatie in een ruimte waar dieren verblijven. Als de apparatuur uitvalt en ook het alarmsysteem niet werkt, kan dat fatale gevolgen voor de dieren hebben. En een grote financiële strop voor de boer betekenen. Een GUR-verzekering biedt in dergelijke gevallen uitkomst.

Laat het ons weten als je met ons wilt overleggen over welke verzekeringen relevant zijn voor jouw bedrijf.

Laat je als agrarische ondernemer veel goederen vervoeren? Dan kun je niet buiten een transportverzekering. Jouw producten en goederen kunnen tijdens het transport naar derden door diefstal vermist raken of beschadigd raken. Als je jouw goederen nog niet hebt overgedragen aan je afnemers, ben je zelf verantwoordelijk voor schade.

Een goede transportverzekering is met name belangrijk voor grotere agro-ondernemingen met meerdere locaties. Zo’n verzekering voor agrarisch ondernemers is maatwerk. Wij zitten klaar om je van een goed advies te voorzien.

Zakenreizen lijken niet iets voor de agrarische sector. En veel komen ze dan ook niet voor. Maar het gebeurt weleens dat een agrarisch ondernemer een reis naar het buitenland maakt die een zakelijk karakter heeft. Bijvoorbeeld om producten te bekijken of te kopen. Ook maken sommige ondernemers weleens een uitstapje naar collega-ondernemers in het buitenland of gaat zoonlief of dochterlief op werkreis of stage in het buitenland.

Voor dergelijke situatie is het slim om een op maat gesneden zakenreisverzekering af te sluiten, in plaats van een gewone reisverzekering. Deze laatste is namelijk primair bedoeld voor vakanties. We helpen je bij Advies en Kies graag met je keuze voor een goede zakenreisverzekering in jouw situatie.

Geen zorgen. Daar zijn wij voor

Geen enkele agrarisch ondernemer wil te veel premie betalen, oververzekerd of onderverzekerd zijn. Je wilt gewoon je onderneming runnen en als zich onverhoopt een calamiteit voordoet, wil je snel verder kunnen.

Daarom is dit het moment om eens goed naar de verzekeringen voor je agrarisch bedrijf te kijken. Bij Advies en Kies hebben we veel ervaring met agrarische bedrijven en de risico’s die hierbij komen kijken.

We gaan graag met je om tafel om de zaken goed te regelen. Je profiteert van gespreide opstartkosten in de eerste 12 maanden en je kunt 24 uur per dag en 7 dagen per week online je dossier inzien.

 

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws Klik hier en bekijk onze Servicebrieven >
Schrijf mij nu in