Meld nu je schade

Agrarische Bedrijfsmiddelen

Panden, machines, gereedschap, inventaris en elektronica. Alles wat je nodig hebt voor je agrarisch bedrijf is van grote – misschien wel onvervangbare – waarde. Soms zijn dergelijke middelen voor agrarisch ondernemers hun pensioenvoorziening. Het spreekt voor zich dat je deze zaken goed verzekerd wilt hebben.

Schade aan je bedrijfsmiddelen of het verlies ervan kan op verschillende manieren gebeuren. Bijvoorbeeld door waterschade, diefstal, brand of storm. Ongelukken die volgens het cliché in een klein hoekje zitten. Maar je hoeft de kranten van de afgelopen tijd maar open te slaan om te zien dat je dergelijke verzekeringen niet voor niets afsluit.

Wist je trouwens dat veel agrarisch ondernemers onderverzekerd zijn? Geldt dat ook voor jou? Dat is iets waar je niet achter wilt komen als de nood aan de man is. Neem er daarom beter nu even de tijd voor en laat je goed adviseren, dat kan een hoop ellende besparen.

  • Filter op:
AGRO Bedrijfsmiddelen Koffiemomentje

Je zou graag eens een verzekeringsdeskundige willen spreken over een vraag of een probleem. Onder het mom van “durf te vragen”, dagen we je uit om ons eens uit te proberen.

Vergelijk met elkaar:
OnafhankelijkAdvies

Wij bewaken jouw belangen, ook tegenover verzekeraars. Wij zijn geen verlengstuk van de verzekeraars. Ook als het tegenzit en je schade hebt.

Persoonlijken op maat

Wij geloven niet in eenheidsworst. Ieder te verzekeren risico is uniek, en zo gaan wij er ook mee om. Ook komen wij graag bij jou langs.

Gespreidof in één keer

We maken met jou duidelijke afspraken over de kosten, die je ook gespreid kunt betalen. Zo maken wij onze diensten voor iedereen bereikbaar.

Veilig enbetrouwbaar

Onze medewerkers zijn ervaren vakmensen. We snappen geldzaken zeer goed en de veiligheid van jouw gegevens kunnen wij garanderen.

Een Agrarische bedrijfsmiddelen verzekering die goed bij je past

Daarom kijken we graag nu met jou naar de verzekeringen voor je agrarische bedrijfsmiddelen: de gebouwenverzekering, de goederen- en inventarisverzekering, de voorraden- en fustverzekering en de elektronicaverzekering.

Op deze pagina vind je meer informatie over de verschillende agrarische verzekeringen rond bedrijfsmiddelen, goederen en inventaris. Stuk voor stuk belangrijke verzekeringen voor jou als agro-ondernemer. Wij zijn er voor een gedegen advies. Natuurlijk maak je uiteindelijk zelf je keuzes in het risico dat je wilt lopen.

Waarschijnlijk heb je na het lezen van deze informatie nog wel wat vragen over jouw persoonlijke situatie. Geen probleem. Bij Advies en Kies helpen we je graag met de keuze voor de agrarische bedrijfsverzekering die het beste bij jou en je agrobedrijf past.

Meest gekozen Pakketten .
PersoonlijkAOV Premiemonitor
Al vanaf 5,63 per maand

Ben jij benieuwd of de premie van je huidige AOV nog marktconform is? Betaal je niet te veel voor je AOV? Kan het goedkoper? Met de AOV Premiemonitor zoeken we dat voor je uit.

  • Premievergelijking
  • Voorwaardenvergelijking
  • Informatie over een AOV
Profiteer nu
PersoonlijkAOV Compleet
Al vanaf 82,50 per maand

Bij dit pakket helpen we je stap voor stap om een (nieuwe) AOV af te sluiten. We informeren je eerst over de mogelijkheden van een AOV.

  • Onafhankelijk advies
  • Vergelijking AOV offertes
  • Hulp bij afsluiten AOV
Profiteer nu

Wat de opstalverzekering is voor woonhuizen, is de gebouwenverzekering voor de (agrarisch) ondernemer. Met deze verzekering verzeker je jouw boerderij of andere panden tegen schade door inbraak, water- en stormschade en brand. Geen overbodige luxe, want het gebouw is jouw bedrijf!

Belangrijk voor het agrarisch bedrijf is het om de waarde van de gebouwen goed vast te stellen. Meestal is het goed om van de herbouwwaarde uit te gaan. Maar in sommige gevallen is juist een verzekering op basis van sloopwaarde of alleen opruimkosten handig. Bijvoorbeeld als het gebouw al heel oud is.

Installaties die je in een gebouw hebt aangebracht – koeling, ventilatie, sortering en dergelijke – kun je meeverzekeren op de gebouwenpolis. Dit noemen we de ‘functionele inrichting’.

Heb je een forse schade? Dan komt de schade-expert van de verzekeringsmaatschappij de hoogte van de schade vaststellen. Als agro-ondernemer heb je trouwens ook de mogelijkheid om zelf een expert in te schakelen. Bij Advies en Kies kunnen we je eventueel helpen met de zoektocht naar zo’n contra-expert.

Goederen en inventaris is alles wat je nodig hebt om je agrarisch bedrijf te runnen. Veel calamiteiten zoals brand, storm en water zijn gedekt via de goederen- en inventarisverzekering. Ook werktuigen en machines zoals landbewerkingsvoertuigen, aanhangers, wagens, ploegen, eggen, zaaimachines en dergelijke vallen vaak onder de goederen- en inventarisverzekering.

Let erop dat de waarde van je goederen of inventaris kan schommelen. Bijvoorbeeld door investeringen, marktontwikkelingen of seizoensinvloeden. En je wilt natuurlijk niet over- of onderverzekerd zijn.

Bij dit soort verzekeringsvraagstukken helpen we je graag. Gezamenlijk stellen we de waarde van je goederen en je inventaris vast, zodat je niet te veel premie betaalt en wél steeds goed verzekerd bent.
.

In de agrarische sector is speciale aandacht voor ‘voorraden en fust’ nodig. Hierbij moet je denken aan zaai- en pootgoed, waarvan de waarde sterk kan fluctueren. Een degelijke verzekeringsdekking voor deze voorraden en fust kan je veel financieel leed besparen.

De elektronicaverzekering is een andere agrarische bedrijfsverzekering die in veel gevallen onmisbaar is. Ook agrarische bedrijven maken veel gebruik van elektronische hulpmiddelen. Dat kan variëren van een laptop tot specifieke aansturingssystemen en computers voor de koeling of ventilatie in een loods of koelhuis.

In de veeteelt is ventilatie bijzonder belangrijk. Bij uitval kan schade ontstaan aan de apparatuur zelf, maar ook kunnen dieren komen te overlijden. De elektronica is ook verzekerd tegen beschadiging en diefstal.

Bij Advies en Kies helpen we je graag met het een goed advies voor agrarische verzekeringen in jouw situatie. Neem contact met ons op als je wilt weten wat je in jouw geval kunt verzekeren.

Geen zorgen. Daar zijn wij voor

Bij Advies en Kies willen we graag dat jij zorgeloos je agrarisch bedrijf kunt runnen. Dat begint bij het maken van belangrijke keuzes in wat je verzekerd en wat niet. Zonder dat je te veel betaalt, uiteraard.

We hebben veel kennis van agrarische verzekeringen en we scholen onszelf doorlopend bij om nóg meer kennis te vergaren. Dit allemaal om agrarisch ondernemers zoals jij te kunnen voorzien van een goed verzekeringsadvies. Uiteindelijk maak je natuurlijk zelf de keuze voor jouw verzekeringen.

Wij staan steeds voor je klaar. Daarnaast heb je continu inzicht in je verzekeringsmap via ons online portal. Je kunt hier ook altijd wijzigingen doorgeven.

Maar ook voor een persoonlijk gesprek ben je altijd welkom. Aan de telefoon of bij ons op kantoor. Desgewenst komen we naar je toe. Maak gewoon een afspraak en we helpen je verder met keuzes voor jouw agrarische bedrijfsmiddelen.

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws Klik hier en bekijk onze Servicebrieven >
Schrijf mij nu in