Meld nu je schade

Vermogensopbouw

Hoe bouw jij vermogen op? Voor nu, voor later of voor de kinderen? Ga je sparen in box 1 of in box 3? Hoe zorg je ervoor dat je zo fiscaal gunstig mogelijk vermogen opbouwt? Als het op vermogen aankomt, zijn er belangrijke keuzes om te maken.

Met onze unieke online tool houd je je keuzes rond jouw vermogensopbouw 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf in de gaten. Je maakt heel gemakkelijk je eigen beslissingen, terwijl je altijd terug kunt vallen op de vermogensspecialisten van Advies en Kies.

 

  • Filter op:
Vermogen Koffiemomentje

Je zou graag eens een verzekeringsdeskundige willen spreken over een vraag of een probleem. Onder het mom van “durf te vragen”, dagen we je uit om ons eens uit te proberen.

Vergelijk met elkaar:
OnafhankelijkAdvies

Wij bewaken jouw belangen, ook tegenover verzekeraars. Wij zijn geen verlengstuk van de verzekeraars. Ook als het tegenzit en je schade hebt.

Persoonlijken op maat

Wij geloven niet in eenheidsworst. Ieder te verzekeren risico is uniek, en zo gaan wij er ook mee om. Ook komen wij graag bij jou langs.

Gespreidof in één keer

We maken met jou duidelijke afspraken over de kosten, die je ook gespreid kunt betalen. Zo maken wij onze diensten voor iedereen bereikbaar.

Veilig enbetrouwbaar

Onze medewerkers zijn ervaren vakmensen. We snappen geldzaken zeer goed en de veiligheid van jouw gegevens kunnen wij garanderen.

Waar spaar jij voor?

We helpen je graag met het maken van precies die keuzes die bij jouw spaar- en vermogensdoelen passen. Maak vandaag nog een afspraak en we gaan snel samen om tafel om alles te regelen.

Meest gekozen Pakketten .
PersoonlijkAOV Premiemonitor
Al vanaf 5,63 per maand

Ben jij benieuwd of de premie van je huidige AOV nog marktconform is? Betaal je niet te veel voor je AOV? Kan het goedkoper? Met de AOV Premiemonitor zoeken we dat voor je uit.

  • Premievergelijking
  • Voorwaardenvergelijking
  • Informatie over een AOV
Profiteer nu
PersoonlijkAOV Compleet
Al vanaf 82,50 per maand

Bij dit pakket helpen we je stap voor stap om een (nieuwe) AOV af te sluiten. We informeren je eerst over de mogelijkheden van een AOV.

  • Onafhankelijk advies
  • Vergelijking AOV offertes
  • Hulp bij afsluiten AOV
Profiteer nu

Behalve fiscaal vriendelijke vermogensopbouw via een lijfrenteverzekering of een koopsompolis (zie pagina Oudedag), kun je ervoor kiezen om te werken aan vermogensopbouw zonder fiscale steun. Dit noemen we ook wel sparen in box 3. Wat is hier dan interessant aan? Dat is dat het kapitaal niet bij uitkering of opname wordt belast als inkomstenbelasting in box 1.

In plaats daarvan wordt vermogensopbouw zonder fiscale aftrek belast met rendementsheffing. Dat betekent dat je wel een goed rendement moet halen om het interessant te maken. Hierbij sta je voor de keuze tussen minder of meer risico en het resultaat dat je aan het einde van de rit zou willen bereiken.

Voorbeelden van sparen in box 3 zijn de volgende:

Sparen om je aflossingsvrije hypotheek uiteindelijk te kunnen betalen.
Sparen voor een sabbatical of een wereldreis.
Sparen voor de studie van je kinderen.
Sparen voor je vervroegde oude dag (dat kan ook in box 3).
Sparen voor een verbouwing aan je huis.

Wil je vermogen opbouwen en zou je graag advies hebben over wat je in jouw situatie het beste kunt doen? Neem dan contact op met Advies en Kies.

Beleggen biedt kansen op een hoger rendement dan bij sparen. Maar het brengt ook meer risico’s met zich mee. Daarom is sparen verstandiger als je nog maar een paar jaar de tijd hebt of als je niet in de positie bent om risico’s te lopen. Heb je ruim de tijd voordat je jouw vermogen nodig hebt? Dan is beleggen vaak een slimme keuze. Op één periode na was het rendement over een periode van 20 jaar namelijk altijd hoger dan dat van sparen. Dat is natuurlijk nog geen garantie voor de toekomst, maar geeft wel wat aan.

Advies en Kies werkt als het op beleggen aankomt uitsluitend met rekeningen die beleggen in beleggingsfondsen en indexfondsen, zoals de ETF (Exchange Traded Fund). Dit beleggingsfonds heeft tot doel heeft om de beursindex te volgen. Met een ETF koop je de index en de koers van je ETF heeft dan vrijwel hetzelfde verloop als de beursindex zelf.

Wat moet je in jouw situatie kiezen? Voor welk bedrag? Advies en Kies helpt je graag.

Wat is ‘lifecyclebeleggen’? Dat is beleggen, rekening houdend met je levensloop. Naarmate het einddoel van je vermogensopbouw in zicht komt, beleg je je geld steeds veiliger. Dat doe je om te voorkomen dat een beurscrash vlak voor de eindstreep roet in het eten gooit. Dat zou zonde zijn, nietwaar? Bij lifecyclebeleggen kies je daarom steeds minder voor risicovolle aandelen en steeds meer voor veiligere obligaties. 10 jaar voor de einddatum begint de verzekeraar met aanpassingen in je portefeuille. Als je dit niet wilt, dan kun je lifecyclebeleggen ook gewoon uitzetten.

Wat moet je in jouw situatie kiezen? We praten je graag bij over alle opties.

Een ander vermogensdoel waarvoor veel mensen willen sparen is voor de kinderen. Of het nu gaat om de studie van de kinderen, een jaartje highschool in Amerika, de aankoop van een eerste woning of een rijbewijs, het zijn allemaal zaken die veel geld kunnen kosten. En het is voor veel mensen prettig als ouders en eventueel grootouders een bijdrage aan kunnen leveren.

Ouders en grootouders mogen hun kleinkinderen belastingvrij schenken, binnen de regels van de Belastingdienst. Ook hier geldt: als je vroeg begint met sparen of beleggen, heb je meer mogelijkheden om je einddoel te halen. Wist je dat de totale studiekosten van een kind al snel op kunnen lopen tot meer dan € 50.000? Ja, gewoon bij een studie in Nederland.

Bij Advies en Kies helpen we je graag met het verwezenlijken voor voor jouw kinderen belangrijke doelen door gebruik te maken van schenkingsvrijstellingen en door fiscaal slimme adviezen. Laat je door ons bijpraten als je wilt weten wat handig is in jouw persoonlijke situatie.

Geen zorgen. Daar zijn wij voor

Wil je sparen zonder dat de opname of de uitkering aan het einde van de rit wordt belast? Dan heb je ook veel mogelijkheden voor vermogensopbouw in box 3. Je moet dan alleen wel kijken naar het rendement dat je ermee behaalt. Soms kan sparen de juiste keuze zijn (ondanks de bijzonder lage spaarrente), soms kun je beter kiezen voor beleggen. Het een en ander hangt onder meer af van de looptijd die je voor de vermogensopbouw kunt kiezen en hoeveel risico je wilt lopen.

Bij Advies en Kies helpen we je graag met een passend advies voor vermogensopbouw in jouw situatie. Onze opstartkosten kun je gespreid over 12 maanden betalen. En via onze online tool heb je op elk moment inzicht in jouw verzekeringsmap.

Maak nu meteen een afspraak om je vermogensopbouw door te spreken. Bij Advies en Kies hebben we de kennis van zaken en ervaring om je op weg te helpen.

 

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws Klik hier en bekijk onze Servicebrieven >
Schrijf mij nu in