Meld nu je schade

Recreatieverzekeringen

Recreatieverzekeringen: daaronder verstaan we alles wat met vrije tijd en reizen te maken heeft. Van reisverzekering tot caravanverzekering. En van recreatiewoningverzekering tot watersportverzekering.

Als je eropuit gaat, of het nu een weekendje weg in eigen land is, of een lange reis door het buitenland, je kunt maar beter goed verzekerd zijn. Of in ieder geval weten wat je hebt verzekerd en wat niet. Want een verzekering is altijd een persoonlijke keuze.

Dat neemt niet weg dat de risico’s bij reis en recreatie vaak wat groter zijn dan thuis het geval is. Een ongelukje tijdens de vakantie kan maar zo gebeuren.

 

  • Filter op:
Recreatie Koffiemomentje

Je zou graag eens een verzekeringsdeskundige willen spreken over een vraag of een probleem. Onder het mom van “durf te vragen”, dagen we je uit om ons eens uit te proberen.

Vergelijk met elkaar:
OnafhankelijkAdvies

Wij bewaken jouw belangen, ook tegenover verzekeraars. Wij zijn geen verlengstuk van de verzekeraars. Ook als het tegenzit en je schade hebt.

Persoonlijken op maat

Wij geloven niet in eenheidsworst. Ieder te verzekeren risico is uniek, en zo gaan wij er ook mee om. Ook komen wij graag bij jou langs.

Gespreidof in één keer

We maken met jou duidelijke afspraken over de kosten, die je ook gespreid kunt betalen. Zo maken wij onze diensten voor iedereen bereikbaar.

Veilig enbetrouwbaar

Onze medewerkers zijn ervaren vakmensen. We snappen geldzaken zeer goed en de veiligheid van jouw gegevens kunnen wij garanderen.

Een Recreatieverzekering die goed bij je past

Op deze pagina vind je alle informatie over de verschillende particuliere recreatieverzekeringen die er zijn. Vanzelfsprekend kunnen we hier alleen de algemene informatie vermelden. Voor een persoonlijk advies voor jouw reis of vakantie, kun je contact met ons opnemen. We helpen je graag met het maken van een goede keuze.

 

Meest gekozen Pakketten .
PersoonlijkAOV Premiemonitor
Al vanaf 5,63 per maand

Ben jij benieuwd of de premie van je huidige AOV nog marktconform is? Betaal je niet te veel voor je AOV? Kan het goedkoper? Met de AOV Premiemonitor zoeken we dat voor je uit.

  • Premievergelijking
  • Voorwaardenvergelijking
  • Informatie over een AOV
Profiteer nu
PersoonlijkAOV Compleet
Al vanaf 82,50 per maand

Bij dit pakket helpen we je stap voor stap om een (nieuwe) AOV af te sluiten. We informeren je eerst over de mogelijkheden van een AOV.

  • Onafhankelijk advies
  • Vergelijking AOV offertes
  • Hulp bij afsluiten AOV
Profiteer nu

Trek je er incidenteel en niet langer dan enkele weken per jaar op uit? Dan is een kortlopende reisverzekering aan te raden. De reisverzekering kun je van tevoren afsluiten en op de dag van vertrek laten ingaan, maar kun je ook nog op de dag van vertrek boeken en de verzekering direct laten ingaan.

Je kunt meestal kiezen uit verschillende dekkingen voor je bagage, geneeskundige kosten en eventuele (winter)sporten. Samen met je reisverzekering kun je ook een annuleringsverzekering afsluiten. Let erop dat je de annuleringsverzekering binnen korte tijd na het boeken van je reis moet afsluiten, wil je er in noodgevallen gebruik van kunnen maken.

Ga je langer dan 3 weken per jaar op reis? Dan is een doorlopende reisverzekering in de meeste gevallen voordeliger.

Alles rond je reisverzekering kun je in je persoonlijke dossier heel gemakkelijk zelf regelen. Maar als je er niet uitkomt of wat extra informatie nodig hebt, kun je ons ook bellen voor een persoonlijk advies.

Als je vaker dan 2 keer per jaar op vakantie gaat, is de doorlopende reisverzekering meestal aan te raden, Voor een vast bedrag per jaar kies je de modules die je nodig hebt (bijvoorbeeld geneeskundige kosten en/of wintersport) en weet je direct waar je aan toe bent. Als je door het jaar heen er een weekendje (of zelfs een dagje met overnachtiging) op uit gaat, hoef je niet meer aan de reisverzekering te denken.

De doorlopende reisverzekering kun je ook combineren met een doorlopende annuleringsverzekering. Zo kom je niet snel voor verrassingen te staan. Wel moet je rekening houden met eventuele veranderingen of een andere bestemming. Controleer dan ook van tijd tot tijd of je de juiste keuzes met je reisverzekering hebt gemaakt.

Twijfel je nog wat voor jou (en je gezin) de beste oplossing is? Vraag het dan gewoon aan de specialisten van Advies en Kies. Weet je al wat je nodig hebt, dan kun je jouw reisverzekering hier ook direct afsluiten.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die je af kunt sluiten om je tegen de kosten van een onverhoopte annulering van je vakantie te verzekeren. De annuleringsverzekering wordt vaak direct met de reisverzekering afgesloten, maar kun je ook los afsluiten.

Verzekerd zijn in de regel ongelukken of ziekte die jezelf of dierbaren overkomen. Maar ook als je plotseling een baan krijgt of juist ontslagen wordt. En ook als reisgenoten hun vakantie moeten annuleren, kun je een beroep doen op de annuleringsverzekering.

Niet verzekerd zijn extra kosten die je moet maken bij zelf samengestelde reizen of wanneer je kon verwachten dat je moest annuleren. Je moet je annuleringsverzekering ook op tijd afsluiten, tegelijkertijd met de boeking van de reis of kort daarna. En uiteraard voorafgaand aan je vakantie.

Om er zeker van te zijn dat je je in geval van nood kunt beroepen op de annuleringsverzekering, doe je er goed aan de voorwaarden door te nemen. Vraag ons gerust om advies voor je annuleringsverzekering.

Heb je een nieuwe of een tweedehands caravan? Of misschien een vouwwagen? Verzeker ‘m met een speciale caravanverzekering. Je bent dan gedekt voor schade die je anderen toebrengt met je caravan. Of door schade die je zelf onverhoopt veroorzaakt aan je caravan.

Bij caravanverzekeringen kun je net als bij auto- en motorverzekering kiezen voor verschillende dekkingen. Van een eenvoudige tot een uitgebreide dekking. Dan is je caravan bijvoorbeeld verzekerd tegen diefstal, schade door storm of overstroming of bij een ongeval.

En wat dacht je van een vervangende caravan als je door een onverwachte gebeurtenis niet verder kunt met je eigen caravan? Laat je adviseren door de specialisten van Advies en Kies. Ook voor je caravanverzekering zitten wij voor je klaar.

Er zijn steeds meer campers in Nederland. Logisch ook, want met een eigen camper kun je gaan en staan waar je wilt. Het is een relaxte manier van reizen en vakantie vieren.

Maar een camper is ook een duur bezit. Voor een goede gemoedsrust is het aan te raden om je camper goed te verzekeren. Je kunt ervoor kiezen om ‘m alleen WA te verzekeren. Dan ben je gedekt tegen schade die je anderen toebrengt.

Maar veel mensen kiezen voor hun camper ook een uitgebreidere verzekering. WA plus beperkt casco of zelfs een allrisk-verzekering. Bij die laatste verzekering zijn ook schades verzekerd die je zelf aanbrengt. Met een grote camper zie je een hekje of een paaltje tenslotte snel over het hoofd…

Natuurlijk wil je ook niet te veel premie betalen. Kies dus voor de dekking die je zelf wilt hebben. Heb je een gedegen advies nodig? Doe dan een beroep op de onafhankelijke specialisten van Advies en Kies.

Heb je een vakantiehuis, stacaravan, chalet of tuinhuis? Gefeliciteerd, dat is extra genieten van je vakantie. Maar ook een extra zorg als er iets gebeurt. Met een recreatiewoningverzekering kun je jouw bezit verzekeren tegen schade door diefstal, storm, lekkage en brand.

Ook kun je jouw recreatiewoning verzekeren tegen schade die je aan anderen veroorzaakt. Bijvoorbeeld als er dakpannen van het dak waaien en op de auto van een buurman terechtkomen.

Bij een recreatiewoningverzekering kun je meestal ook uit verschillende dekkingen kiezen – van een basisdekking tot een allrisk-dekking – afhankelijk van het risico dat je bereid bent om te lopen.

Als onafhankelijke verzekeringsadviseurs helpen we je graag met het maken van de verzekeringskeuzes die bij jou passen. Zodat je onbezorgd kunt genieten van je vakantiehuis of andere recreatieaccommodatie.

Verhuur je jouw vakantiewoning? Kijk dan op de pagina Verhuur.

De watersport- of bootverzekering is net zoals als de motor- of autoverzekering voor op de weg. Maar dan dus voor op het water, als je recreatief gaat varen. Net als bij de verzekeringen voor motorvoertuigen kun je ook bij een bootverzekering kiezen voor alleen WA, WA plus beperkt casco en WA plus volledig casco.

WA plus volledig casco of de allrisk-verzekering is de meest uitgebreide verzekering die je voor je boot af kunt sluiten. Hiermee is niet alleen schade die je aan anderen toebrengt gedekt, maar ook schade aan je eigen boot en schade door bijvoorbeeld vandalisme.

Jouw boot- of watersportverzekeringen kun je uitbreiden met verschillende dekkingen. Waaronder rechtsbijstand, pechhulp, ongevallen opvarenden en een verzekering voor je boottrailer.

Wij zijn op de hoogte van de laatste regels rond watersport. Wil je met jouw boot niet voor onverwachte verrassingen komen te staan, laat je dan goed voorlichten door ons.

Geen zorgen. Daar zijn wij voor

Je ziet het. Een hele rugzak vol aan recreatie- en reisverzekeringen om uit te kiezen. Je zult ze niet allemaal en altijd nodig hebben. Gelukkig niet! Maar als de nood aan de man is, is het goed als je erop terug kunt vallen.

Veel (financiële) problemen kun je eenvoudig voorkomen of oplossen met een heel betaalbare reisverzekering. Bij Advies en Kies weten we precies wat de risico’s zijn en kunnen we je goed uitleggen waarom je voor een verzekering zou moeten kiezen. Of waarom niet.

We helpen je graag met het maken van keuzes in jouw specifieke situatie. Als je al precies weet wat je nodig hebt, kun je ook alles zelf regelen op een moment dat het jou uitkomt. Met je persoonlijk online dossier heb je altijd toegang tot jouw verzekeringsmap.

Voorafgaand aan je reis persoonlijk overleggen kan ook. Bij ons op kantoor of via de telefoon. We nemen het regelwerk graag van je over, zodat jij onbezorgd op vakantie kunt gaan.

 

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws Klik hier en bekijk onze Servicebrieven >
Schrijf mij nu in