Meld nu je schade

Juridisch en Aansprakelijkheid

Als ondernemer ben je met je bedrijf aansprakelijk voor schade. Schade die kan ontstaan door iets wat je zelf doet of iets wat een van je werknemers doet. Afhankelijk van de branche waarin je opereert is het risico op schade aan eigendommen van je opdrachtgever kleiner of groter. Belangrijk is het te beseffen hoe groot de risico’s zijn en welke gevolgen deze kunnen hebben.

Voor de wet ben je niet verplicht om een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering af te sluiten. Maar opdrachtgevers kunnen zo’n verzekering wel van je eisen. En een aansprakelijkheidsverzekering kan je wel veel gedoe besparen. De financiële gevolgen als je aansprakelijk wordt gesteld kunnen groot zijn. Stel je maar eens voor dat een medewerker per ongeluk een dure machine bij een klant kapotmaakt. De schade bestaat niet alleen uit de kosten voor de machine. Je kunt ook geconfronteerd worden met de gevolgschade doordat het bedrijf minder kan produceren. Soms heb je zelfs jarenlang juridische ondersteuning nodig.

 

  • Filter op:
Aansprakelijkheid Compleet

Aansprakelijkheidsverzekeringen voor bedrijven, stichtingen, verenigingen, bestuurders en werkgevers, heb je in diverse smaken maar welke moet je precies hebben?

Cyberrisico

Cyberrisico is niet meer weg te denken in onze maatschappij. Daarom is ons advies aan iedere ondernemer, groot of klein: sluit altijd een cyberrisicopolis af!

Bedrijfsaansprakelijkheid Koffiemomentje

Je zou graag eens een verzekeringsdeskundige willen spreken over een vraag of een probleem. Onder het mom van “durf te vragen”, dagen we je uit om ons eens uit te proberen.

Vergelijk met elkaar:
OnafhankelijkAdvies

Wij bewaken jouw belangen, ook tegenover verzekeraars. Wij zijn geen verlengstuk van de verzekeraars. Ook als het tegenzit en je schade hebt.

Persoonlijken op maat

Wij geloven niet in eenheidsworst. Ieder te verzekeren risico is uniek, en zo gaan wij er ook mee om. Ook komen wij graag bij jou langs.

Gespreidof in één keer

We maken met jou duidelijke afspraken over de kosten, die je ook gespreid kunt betalen. Zo maken wij onze diensten voor iedereen bereikbaar.

Veilig enbetrouwbaar

Onze medewerkers zijn ervaren vakmensen. We snappen geldzaken zeer goed en de veiligheid van jouw gegevens kunnen wij garanderen.

Een bedrijfsaansprakelijkheid die goed bij je past

We maken je niet graag bang. Maar een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan voor veel gemoedsrust zorgen. En een aansprakelijkheidsverzekering is ook voor jouw zaak meestal goed betaalbaar. Je beschermt dan je zakelijke vermogen en vaak ook je privévermogen.
Zelf hebben we er ook eentje afgesloten.

Gelukkig hebben we bij Advies en Kies veel kennis van zaken. We helpen je graag met het uitzoekwerk. En we laten je weten waar je in jouw situatie rekening mee moet houden. Zodat je niet over- of onderverzekerd bent. Want het spreekt voor zich dat je minder risico loopt als je in een kantoor zit dan wanneer je aan het bouwen bent bij je klanten.

Op deze pagina vind je meer informatie over de verschillende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen en andere vormen van aansprakelijkheidsverzekeringen. Heb je vragen of meer informatie nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Zoals jij iedere dag met veel plezier en passie jouw werk doet, zo houden wij ons graag bezig met een goed advies rond bedrijfsaansprakelijkheid.

Meest gekozen Pakketten .
PersoonlijkAOV Premiemonitor
Al vanaf 5,63 per maand

Ben jij benieuwd of de premie van je huidige AOV nog marktconform is? Betaal je niet te veel voor je AOV? Kan het goedkoper? Met de AOV Premiemonitor zoeken we dat voor je uit.

  • Premievergelijking
  • Voorwaardenvergelijking
  • Informatie over een AOV
Profiteer nu
PersoonlijkAOV Compleet
Al vanaf 82,50 per maand

Bij dit pakket helpen we je stap voor stap om een (nieuwe) AOV af te sluiten. We informeren je eerst over de mogelijkheden van een AOV.

  • Onafhankelijk advies
  • Vergelijking AOV offertes
  • Hulp bij afsluiten AOV
Profiteer nu

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering of aansprakelijkheidsverzekering bedrijven (kortweg AVB) dekt schade aan mensen of dingen, mits dit binnen de zakelijke omgeving van je bedrijf gebeurt en je bedrijf ervoor aansprakelijk is. Een bedrijf kan ook aansprakelijk zijn als een werknemer tijdens het werk schade oploopt. Ook schade die werknemers onderling veroorzaken valt onder de dekking van deze verzekering. Voor verkeersongevallen moet je echter een andere verzekering afsluiten. De premie die je voor een ABV voor jouw bedrijf betaalt, hangt af van je werkzaamheden, de grootte van de onderneming, de omzet en je werkgebied.

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is er om schade die jij aan je klanten aanbrengt door onbedoelde fouten die je maakt in je beroepsuitoefening. Deze verzekering is echt een must-have als je in een adviserend beroep werkt. Zoals administratiekantoren, adviseurs, makelaars, notarissen en advocaten. Verzekerd is vermogensschade door fouten, verkeerd advies en het nalaten van zaken. Zowel je eigen fouten als die van je eventuele medewerkers. Onder vermogensschade valt bijvoorbeeld winstderving, verlies van marktaandeel en vertragingskosten.

Ook bestuurders kunnen aansprakelijk worden gesteld voor schade. Bestuurders die in een BV of een stichting zitten, maar ook bestuurders die belangeloos hun werkzaamheden voor bijvoorbeeld een VVE of een voetbalclub verrichten. Dan loop je dus het risico je privé-vermogen te verliezen! De aansprakelijkheidsverzekering voor bestuurders beschermt het bestuur hiertegen. Let erop dat curatoren en rechters steeds meer letten op hoe bestuurders hebben bestuurd. Een faillissement kan dan een grote nasleep krijgen.

Ben je werkgever? Dan ben je verantwoordelijk voor goed werkgeverschap en voor de veiligheid van je werknemers. Als een werknemer een ongeval krijgt tijdens het werk, dan moet je aantonen dat je aan je zorgplicht als werkgever hebt voldaan. En dat is vaak lastig. De kans is aanzienlijk dat je opdraait voor de schade die een medewerker heeft geleden. En het behoeft geen betoog dat die schade flink op kan lopen. Een werkgeversaansprakelijkheidsverzekering kan veel ellende voorkomen. Bij goed werkgeverschap zou een collectieve ongevallenverzekering voor je werknemers niet misstaan.

Dagelijks zie je terugroepingen (de zogenoemde ‘recalls’) voor producten op de deuren van winkels, in dagbladen en op internet. Een ogenschijnlijk simpel product kan opeens gevaarlijk blijken te zijn. Veel ondernemers beseffen dit niet goed wanneer ze hun producten van buiten de EU gaan importeren. Of wanneer ze een eigen label op een ingekocht product plakken. Maar in dat geval ziet de wet jou als producent en ben je aansprakelijk voor jouw producten. Gelukkig heb je de mogelijkheid om je tegen de schade door een terugroeping of voor schadeclaims door een geleverd ondeugdelijk product te verzekeren.

Een opdrachtgever die niet betaalt. Een leverancier die zijn contract niet nakomt. Een medewerker die verkeersschade oploopt onder werktijd. Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische hulp door specialisten bij zakelijke conflicten.

Heb je een autobedrijf? Dan is de garageverzekering er voor jou. Dit is een bijzondere aansprakelijkheidsverzekering voor autobedrijven. Hierin zijn de specifieke activiteiten in een garage opgenomen: werken aan auto’s en motoren van je klanten. Het spreekt voor zich dat je dan werkt met kostbare zaken. Als er iets misgaat, kan dat leiden tot grote schades die niet gedekt worden door een gewone aansprakelijkheidsverzekering. Bel ons als je meer wilt weten over een garageverzekering voor jouw zaak.

Geen zorgen.
Daar zijn wij voor

Je maakt je sterk voor je eigen zaak. Dat doen wij ook. Laat daarom je zorgen rondom bedrijfsaansprakelijkheid aan ons over. Samen met jou kijken we graag naar de best passende oplossing.

We zijn onafhankelijke specialisten met veel kennis over bedrijfsaansprakelijkheid. We gaan regelmatig terug in de schoolbanken om bij te leren. Je profiteert van onze kennis doordat we je goed kunnen laten zien welke risico’s je loopt. En welke niet.

Als klant van Advies en Kies ontvang je een uniek adviesrapport, waarin we alle keuzes stap voor stap uitleggen. Natuurlijk kun je ook op elk moment online inloggen op je persoonlijke dashboard om je dossier te bekijken en eventuele wijzigingen door te geven. Onze advieskosten kun je altijd gespreid betalen. Wil je met ons om tafel? Eén belletje is genoeg. We komen graag naar je toe.

Kiezen voor Advies en Kies is kiezen voor onafhankelijkheid, eerlijk advies en gemak. Want we weten goed dat je wel wat beters te doen hebt dan je in verzekeringen te verdiepen. Maar laten we allereerst eens een afspraak maken om een kop koffie te drinken en het over jouw onderneming te hebben.

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws Klik hier en bekijk onze Servicebrieven >
Schrijf mij nu in