Meld nu je schade
Met vakantie? Laat je huis veilig achter!dinsdag, 5 juli, 2022

Je moet er niet aan denken dat terwijl jij lekker op het strand ligt te genieten van een welverdiende vakantie, inbrekers je huis binnensluipen. Wat kun je doen om dat risico zo klein mogelijk te maken?

Over en weer opletten

Informeer je buren over je vakantie. Zo kunnen zij een oogje in het zeil houden, de post uit de brievenbus halen, eventueel de gordijnen openen en sluiten én en passant ook nog voor je plantjes zorgen. Ook een Whatsappgroep Buurtpreventie is aan te raden!

Maak een bewoonde indruk

Zet tijdschakelaars aan zodat de verlichting op gezette tijden aangaat, laat wat rommeltjes liggen op tafel en in de keuken en zorg desnoods voor een TV-simulator. Van buiten lijkt het dan net alsof er binnen iemand voor de televisie ligt. Zorg ook voor goede buitenverlichting. Hebben de buren een tweede auto? Vraag of ze die voor jouw huis willen parkeren.

Oppassen met social media

Het is verleidelijk om je omgeving te willen imponeren met je vakantiekiekjes, maar doe dat liever als je weer thuis bent. Ook inbrekers checken social media. Niet handig wanneer ze weten dat er twee weken niemand thuis zal zijn.

Regel logees

Zorg dat het huis bewoond is, door je huis beschikbaar te stellen aan vrienden of familie. Misschien bezorg je op die manier iemand een leuke vakantie en zit je zelf ook rustiger op je vakantieadres. Bovendien is een eventueel huisdier ook meteen verzorgd.

Goede sloten

Goede sloten zijn natuurlijk altijd een goed idee. Wist je dat het voldoen aan bepaalde beveiligingseisen korting kan opleveren op je inboedelverzekering? Een inbreker heeft nu eenmaal meer tijd nodig om een woning binnen te dringen die goed beveiligd is. Uit onderzoek blijkt dat de kans groot is dat de inbreker afhaakt als hij niet binnen een halve minuut binnen is en dat vindt ook de verzekeraar prettig. Het gaat dan om een BORG-certificaat of het Politiekeurmerk Veilig Wonen. De korting varieert tussen de 5 en 20 procent. Informeer er naar bij je adviseur of verzekeraar.

Juwelen

Geen zin om de parelketting om te doen naar Ibiza? Berg ‘m dan op in een kluis. Datzelfde geldt voor andere kostbaarheden zoals bijvoorbeeld zilveren bestek. Check ook hier je verzekering: vaak zit er een maximumdekking op dergelijke kostbaarheden, maar kan het verzekerde bedrag omhoog wanneer je de spullen in een goedgekeurde kluis bewaart.

Alarm

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een inbraakalarm. Soms stelt de verzekeraar zo’n alarm verplicht. Bijvoorbeeld wanneer je een dure inboedel wilt verzekeren. Heb je een alarm laten installeren, dan is het belangrijk om het consequent in te schakelen en dat ook van je huisgenoten te vragen! Dus ook bijvoorbeeld van familieleden die tijdens jouw afwezigheid je woning gebruiken. 

Fijne vakantie!

 

 

Anderen lazen ook
Wil jouw kind ook het huis uit?
Wil jouw kind ook het huis uit? Lees meer
Een frisse duik tijdens een dagje strand, waar laat je je spullen?
Een frisse duik tijdens een dagje strand, waar laat je je spullen? Lees meer
Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws Klik hier en bekijk onze Servicebrieven >
Schrijf mij nu in