Meld nu je schade
Nibud-cursus helpt om grip op geldzaken te krijgenvrijdag, 17 maart, 2023

Steeds meer Nederlanders hebben moeite met rondkomen. Wil je meer grip op je geldzaken? De Nibud-cursus ‘Aan de slag met je geldzaken’ is nog tot en met 30 juni 2023 gratis te volgen. Al 11.000 mensen deden de afgelopen vier maanden aan mee de online cursus van het budgetinstituut.

De online cursus (die je kunt volgen wanneer het jou uitkomt) bestaat uit vijf modules: administratie, inkomsten, uitgaven, rondkomen en hulp. In de module ‘administratie’ leer je bijvoorbeeld welke documenten je moet bewaren en hoe je overzichtelijk je administratie doet. Bij ‘inkomen’ gaat het onder andere over het doen van belastingaangifte en inzicht in diverse landelijke en lokale regelingen waar je mogelijk recht op hebt.

Hoe nu verder?

In de deelmodule ‘uitgaven’ krijg je advies over het handig bijhouden van alles wat je uitgeeft en het onderscheid tussen uitgaven die moeten en mogen. Wil je meer weten van ‘rondkomen’ dan leer je hoeveel geld je achter de hand moet houden en hoe te handelen in geval van een financiële tegenvaller. De slotmodule ‘hulp’ gaat over hoe nu verder: hoe houd je je doelen vol en waar kun je terecht als het toch niet lukt?

Moeite met rondkomen

Het Nibud onderzocht de situatie van Nederlandse huishoudens. Veel huishoudens gaan gebukt onder hoge vaste lasten en stijgende uitgaven. Niet alleen mensen met een uitkering of laag inkomen hebben moeite met rondkomen, ook hogere inkomens moeten beter op hun uitgaven letten om rond te kunnen komen.

Verder lezen?

Zo ga je om met de stijgende inflatie
Regelmatige aandacht voor je financiën loont

Anderen lazen ook
Wil jouw kind ook het huis uit?
Wil jouw kind ook het huis uit? Lees meer
Een frisse duik tijdens een dagje strand, waar laat je je spullen?
Een frisse duik tijdens een dagje strand, waar laat je je spullen? Lees meer
Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws Klik hier en bekijk onze Servicebrieven >
Schrijf mij nu in