Meld nu je schade
Regeling onbelast vergoeden vaste reiskosten verlengddinsdag, 30 maart, 2021

Geef je je werknemers een onbelaste, vaste vergoeding voor reiskosten? Terwijl ze in de praktijk momenteel vooral thuis werken? Dat is nog tot 1 juli 2021 toegestaan.

Veel werkgevers betalen een (maandelijkse) vergoeding voor vaste reiskosten aan hun werknemers en houden daar geen belastingen op in. Ook wanneer die werknemers vooral thuiswerken. In 2020 werd dat door de fiscus toegestaan. Later werd deze coronamaatregel verlengd tot 1 april en nu is er opnieuw een verlenging aangekondigd, tot 1 juli 2021.

Niet voor nieuwe werknemers

Voorwaarde voor het geven van de onbelaste vergoeding is echter dat de werknemers deze ook al vóór 13 maart 2020 kregen, dus voor de eerste lockdown. Voor werknemers die later in dienst kwamen geldt de maatregel dus niet.

Thuiswerkkosten

Sommige werkgevers gebruiken de reiskostenvergoeding als een soort vergoeding voor thuiswerkkosten. Een andere manier om die kosten te compenseren is via de vrije ruimte in de werkkostenregeling. Met deze regeling kun je als werkgever onbelaste vergoedingen aan je werknemers geven, en deze is ook voor 2021 verruimd. De vrije ruimte over de totale loonsom tot en met € 400.000 is in 2020 en 2021 verhoogd van 1,7% naar 3%.

Als ondernemer geeft dat je de mogelijkheid om voor je medewerkers iets extra’s te doen, bijvoorbeeld met een bloemetje of een cadeaubon. En dat helpt mogelijk weer sectoren die getroffen zijn door de crisis. Ook een maandelijkse financiële vergoeding is een mogelijkheid.

Over het bedrag van de loonsom boven € 400.000 blijft de vrije ruimte in 2020 1,2% en in 2021 1,18%.

Anderen lazen ook
Wil jouw kind ook het huis uit?
Wil jouw kind ook het huis uit? Lees meer
Een frisse duik tijdens een dagje strand, waar laat je je spullen?
Een frisse duik tijdens een dagje strand, waar laat je je spullen? Lees meer
Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws Klik hier en bekijk onze Servicebrieven >
Schrijf mij nu in