Meld nu je schade
Speel met je medewerkers een cyberquizwoensdag, 28 september, 2022

Wat is nu echt een sterk zakelijk wachtwoord? Hoe herken je nepmails? En hoe veilig is eigenlijk een openbaar netwerk? Wil je over deze vragen op een leuke manier met je medewerkers aan de slag? Dan is de Alert Online Pubquiz bedrijvencompetitie een goede manier. Je kunt de hele maand oktober meedoen.

De pubquiz, die ook heel goed een gezellige vrijdagmiddagborrel kan zijn, is onderdeel van de Europese cybersecuritymaand. In de hele maand oktober zijn er tal van activiteiten waar je als bedrijf aan deel kunt nemen. Zie hier het activiteitenoverzicht. Alles is er op gericht om cybersecure gedrag te stimuleren en onder de aandacht te brengen van medewerkers.

Phishing

Phishing (valse emails die naar een nagebootste website leiden) is één van de meest voorkomende vormen van cybercrime. Eenmaal geklikt op een phishinglink ontstaat vaak een reeks van andere cyberaanvallen. Het MKB vormt een kwetsbare groep en is vaak slachtoffer van cybercriminaliteit.

Experiment

Ruim een kwart van de MKB-medewerkers heeft in het afgelopen jaar op het werk een phishingmail ontvangen. Uit een experiment waaraan 33.016 medewerkers werkzaam bij 667 bedrijven gedurende een half jaar deelnamen, bleek dat ruim 1 op de 5 medewerkers klikt op een link in een generieke phishingmail. Een flink risico dus.

Pubquiz

Wil je meedoen aan de pubquiz? Je kunt de uitslag delen. Aan het einde van de cybersecurity maand wordt op LinkedIn bekend gemaakt welk bedrijf het meest Alert Online van Nederland is. Alert Online is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Anderen lazen ook
Tips tegen een betaal-later-kater
Tips tegen een betaal-later-kater Lees meer
Subsidieloket Brede Weersverzekering open tot en met 15 mei
Subsidieloket Brede Weersverzekering open tot en met 15 mei Lees meer
Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws Klik hier en bekijk onze Servicebrieven >
Schrijf mij nu in