Meld nu je schade
Staat je auto vaker stil? Check of je kunt besparen op je verzekeringspremie!woensdag, 25 augustus, 2021

Ben jij ook aanzienlijk minder kilometers gaan rijden als gevolg van de coronacrisis? En blijft dat voorlopig ook zo omdat je werkgever overstapt op hybride werken? Dan kun je misschien flink besparen op de premie van je autoverzekering.

Bij de meeste autoverzekeringen moet je aangeven hoeveel kilometer per jaar je verwacht te gaan rijden. Dat aantal is een factor voor de verzekeringspremie die wordt berekend, net zoals het type auto, de regio waar je woont en je schadeverleden.

Hoogte van de besparing

Nu veel autobezitters hun auto de hele dag voor het huis hebben staan, berekende onderzoeksbureau MoneyView of er een besparing mogelijk is. In de voorbeeldsituatie staat een automobilist centraal die van 40.000 naar 7.500 kilometer per jaar gaat. De gemiddelde besparing varieert, afhankelijk van het type auto en het profiel van de bestuurder, van 51 euro (bij een jaarpremie van 360 euro) tot 331 euro per jaar (bij een jaarpremie van 3.600 euro). Let op: in het voorbeeld is echt sprake van een heel forse bijstelling van de kilometers naar beneden.

Overstappen

Daarnaast vergeleek MoneyView per profiel de duurste aanbieder met de goedkoopste. En dan blijkt dat er nog veel meer bespaard kan worden. Uiteraard is het, als je een overstap overweegt, wel belangrijk om in de gaten te houden of je er qua verzekeringsvoorwaarden niet op achteruit gaat. Je financieel adviseur kan je hierover adviseren.

Inlichten

Hoe dan ook is het de (kleine) moeite waard om de verzekeraar in te lichten over je lagere kilometrage. Afhankelijk van je persoonlijke situatie bespaar je op jaarbasis een paar tientjes of misschien zelfs meer. Mooi meegenomen.

Lees ook deze tips om je autoverzekering eens onder de loep te nemen. 

 

Anderen lazen ook
Tips tegen een betaal-later-kater
Tips tegen een betaal-later-kater Lees meer
Subsidieloket Brede Weersverzekering open tot en met 15 mei
Subsidieloket Brede Weersverzekering open tot en met 15 mei Lees meer
Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws Klik hier en bekijk onze Servicebrieven >
Schrijf mij nu in