Meld nu je schade
Subsidieloket open voor Brede Weersverzekeringvrijdag, 14 april, 2023

Als landbouwer die een gewas in de open lucht verbouwt, zoals groente, bollen of fruit, kun je behoorlijk last hebben van extreme weersomstandigheden. Hagel, regen, droogte, vorst of storm kunnen je oogst verpesten en grote schade veroorzaken. Je kunt je tegen dat weersrisico verzekeren. Tot 15 mei 2023 kun je een subsidie aanvragen en maximaal 63,7 % van de premie terugkrijgen.

Een van de verzekeringen die je als landbouwer kunt afsluiten, is de zogenaamde Brede Weersverzekering. Die biedt dekking voor schade aan gewassen door extreem weer zoals hagel, vorst en storm. Er is wel een financiële drempel: het financieel verlies moet groter zijn dan 20% van de gemiddelde jaarproductie van het betreffende gewas.

Subsidie

De premie van deze verzekering is vrij van assurantiebelasting én er kan subsidie worden aangevraagd voor een deel van de premie. Dat moet je wel voor 15 mei 2023 doen. Je ontvangt dan maximaal 63,7% van de verzekeringspremie. Maximaal omdat het totale subsidiebudget van € 17.500.000 verdeeld wordt over het aantal aanvragers dat subsidie krijgt.

Meer informatie over de subsidie en hoe deze is aan te vragen, is te vinden via de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Hier zijn ook de drie goedgekeurde verzekeraars te vinden en de voorwaarden waaraan de percelen moeten voldoen. Je verzekeringsadviseur kan je hierbij van dienst zijn.

Let op!

Ook wanneer je in 2022 een Brede Weersverzekering had lopen, moet je opnieuw een subsidie aanvragen. Dit gaat niet automatisch.

Anderen lazen ook
Tips tegen een betaal-later-kater
Tips tegen een betaal-later-kater Lees meer
Subsidieloket Brede Weersverzekering open tot en met 15 mei
Subsidieloket Brede Weersverzekering open tot en met 15 mei Lees meer
Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws Klik hier en bekijk onze Servicebrieven >
Schrijf mij nu in