Meld nu je schade
Verbeter ook je positie op de arbeidsmarkt!donderdag, 12 mei, 2022

Je hebt er vast over gehoord: het STAP-budget voor scholing en ontwikkeling. De eerste twee aanvraagrondes van dit jaar waren razend populair. Achter het net gevist of nog niet geprobeerd? De volgende aanvraagperiode start op vrijdag 1 juli 2022 om 10:00 uur. Het bedrag wordt rechtstreeks betaald aan de opleider, je hoeft het niet eerst voor te schieten.

Alle werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. De subsidie kan gebruikt worden voor een training, cursus of opleiding. STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Het idee erachter is dat je als werkende of werkzoekende zelf kunt beslissen over je ontwikkeling. Zo heb je meer kansen om een baan te houden of om een nieuwe baan te vinden.

Een goede positie op de arbeidsmarkt is ook belangrijk voor je financiële gezondheid. Hoe groot is de kans dat je je huidige werk tot je 68e gezond kan blijven doen? Wil je je misschien specialiseren zodat je met meer plezier langer door kunt werken? Belangrijke afwegingen!

Voorwaarden

Er zijn wel een aantal voorwaarden voor het aanvragen van STAP-budget. Je moet 18 jaar of ouder zijn en nog geen AOW ontvangen. Ook moet de training, cursus of opleiding in het STAP-scholingsregister staan en nog niet zijn gestart op het moment dat het STAP-budget wordt aangevraagd. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag betaald aan de opleider.

Ook goed om te weten

  • In 2022 is er € 160 miljoen beschikbaar. Dit budget is verdeeld over 5 aanvraagperiodes. Hiermee kunnen ruim 160.000 personen scholing volgen.
  • Heb je een opleiding van maximaal MBO2-niveau afgerond? Dan kun je ook gratis advies krijgen van een loopbaanadviseur om zo te ontdekken wat een goede vervolgstap zou zijn.
  • Wanneer je STAP-budget toegekend krijgt, moet je er alles aan doen om de scholing af te ronden. Een scholing is (succesvol) afgerond wanneer je een certificaat of diploma hebt behaald of wanneer je meer dan 80% van de scholing hebt bijgewoond.

Anderen lazen ook
Tips tegen een betaal-later-kater
Tips tegen een betaal-later-kater Lees meer
Subsidieloket Brede Weersverzekering open tot en met 15 mei
Subsidieloket Brede Weersverzekering open tot en met 15 mei Lees meer
Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws Klik hier en bekijk onze Servicebrieven >
Schrijf mij nu in