Meld nu je schade
Zo maak jij je medewerkers warm voor hun pensioendinsdag, 12 oktober, 2021

Je gunt je medewerkers een goed pensioen. En een realistische blik op de hoogte daarvan, zodat ze het indien nodig nog kunnen bijsturen. Maar hoe krijg je ze in beweging? In het kader van de Pensioen3daagse (2, 3 en 4 november) stelt Wijzer in Geldzaken een hoop materiaal beschikbaar.

Elke werkgever herkent het: je organiseert een pensioenbijeenkomst voor medewerkers, maar hebt toch het knagende gevoel dat de boodschap niet echt aankomt. De meeste interesse komt vaak van de mensen die bijna met pensioen gaan. Voor hen is het immers reëel, voor de anderen een ver-van-hun-bed-show. En dat is jammer, want de tweede groep heeft nog volop mogelijkheden om iets aan het pensioenbedrag te doen.

Tools

Wijzer in Geldzaken stelt in het kader van de Pensioen3daagse een goedgevulde gereedschapskist beschikbaar om als werkgever uit te putten. Denk bijvoorbeeld aan de tool: AOW-leeftijd uitrekenen. Zet die op intranet of stuur ‘m rond. Zo komt er een gesprek op gang. Ook kun je gratis promotiemateriaal bestellen en inzetten voor medewerkers op kantoor of thuis. Organiseer bijvoorbeeld een pensioenlunch met bijbehorende placemats en geef je medewerkers het pensioenkaartspel mee naar huis. Nodig een pensioenadviseur uit of een andere aansprekende spreker. Ook nuttig is het om je medewerkers op deze tool te attenderen, hiermee krijgen ze in twee minuten inzicht in de acties die voor hun situatie van toepassing zijn.

2, 3 en 4 november

De Pensioen3daagse wordt, voor de elfde keer, gehouden op 2, 3 en 4 november. Er worden traditiegetrouw tal van activiteiten georganiseerd door het hele land. Kijk met je medewerkers naar een lunchwebinar of doe mee aan een pensioenquiz. De reeks activiteiten komt binnenkort online.

Anderen lazen ook
Tips tegen een betaal-later-kater
Tips tegen een betaal-later-kater Lees meer
Subsidieloket Brede Weersverzekering open tot en met 15 mei
Subsidieloket Brede Weersverzekering open tot en met 15 mei Lees meer
Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws Klik hier en bekijk onze Servicebrieven >
Schrijf mij nu in