Meld nu je schade

Vervoermiddelen en werkmaterieel

Vrijwel elke agro-ondernemer gebruikt vervoermiddelen en/of werkmaterieel in zijn bedrijf. Hiervoor moet je verzekeringen afsluiten. Zo heeft elke (bestel)auto, vrachtwagen of een ander motorvoertuig een eigen aansprakelijkheidsverzekering nodig.

Het grootste risico van vervoermiddelen of werkmaterieel is de schade die je aan derden veroorzaakt. Of schade die een medewerker aan derden veroorzaakt. Het gaat dan om zowel materiële schade als letselschade. En de kosten voor deze schade zijn kosten die je meestal niet zelf kunt dragen.

Vrijwel elke agro-ondernemer gebruikt vervoermiddelen en/of werkmaterieel in zijn bedrijf. Hiervoor moet je verzekeringen afsluiten. Zo heeft elke (bestel)auto, vrachtwagen of een ander motorvoertuig een eigen aansprakelijkheidsverzekering nodig.

  • Filter op:
AGRO Werkmaterieel Koffiemomentje

Je zou graag eens een verzekeringsdeskundige willen spreken over een vraag of een probleem. Onder het mom van “durf te vragen”, dagen we je uit om ons eens uit te proberen.

Vergelijk met elkaar:
OnafhankelijkAdvies

Wij bewaken jouw belangen, ook tegenover verzekeraars. Wij zijn geen verlengstuk van de verzekeraars. Ook als het tegenzit en je schade hebt.

Persoonlijken op maat

Wij geloven niet in eenheidsworst. Ieder te verzekeren risico is uniek, en zo gaan wij er ook mee om. Ook komen wij graag bij jou langs.

Gespreidof in één keer

We maken met jou duidelijke afspraken over de kosten, die je ook gespreid kunt betalen. Zo maken wij onze diensten voor iedereen bereikbaar.

Veilig enbetrouwbaar

Onze medewerkers zijn ervaren vakmensen. We snappen geldzaken zeer goed en de veiligheid van jouw gegevens kunnen wij garanderen.

Een Vervoermiddelen en werkmaterieel verzekering die bij je past

Via Advies en Kies kunnen we je voorzien van een deskundig advies voor jouw agrarische onderneming. Sommige verzekeringen kun je direct via onze website afsluiten, voor andere is wat meer informatie nodig. Altijd heb je inzicht in jouw persoonlijke dossier via onze beveiligde omgeving.

Neem contact op als we je kunnen helpen met een advies op maat voor vervoermiddelen, landbouw- en werkmaterieel voor jouw agrarisch bedrijf.

Meest gekozen Pakketten .
PersoonlijkAOV Premiemonitor
Al vanaf 5,63 per maand

Ben jij benieuwd of de premie van je huidige AOV nog marktconform is? Betaal je niet te veel voor je AOV? Kan het goedkoper? Met de AOV Premiemonitor zoeken we dat voor je uit.

  • Premievergelijking
  • Voorwaardenvergelijking
  • Informatie over een AOV
Profiteer nu
PersoonlijkAOV Compleet
Al vanaf 82,50 per maand

Bij dit pakket helpen we je stap voor stap om een (nieuwe) AOV af te sluiten. We informeren je eerst over de mogelijkheden van een AOV.

  • Onafhankelijk advies
  • Vergelijking AOV offertes
  • Hulp bij afsluiten AOV
Profiteer nu

Ook in de agrarische sector wordt veel gebruikgemaakt van bedrijfsauto’s. Als je je auto voor je bedrijf gebruikt – al is het maar om ermee naar klanten te rijden – is het in de meeste gevallen voor de verzekeraar al een bedrijfsauto.

Voor een bedrijfsauto moet je een speciale bedrijfsautoverzekering afsluiten. Een gewone, particuliere autoverzekering volstaat dan niet. In de basis moet je verzekerd zijn voor aansprakelijkheid of WA. Dan ben je gedekt tegen schade die je aan anderen toebrengt. Dergelijke schade kan flink oplopen, zeker als er sprake is van letsel.

Uiteraard kun je jouw bedrijfsauto uitgebreider verzekeren, als je schade vergoed wilt krijgen aan de auto zelf. Kies bijvoorbeeld voor beperkt casco voor een dekking tegen ruitbreuk, aanrijding met dieren of inbraak. Of ga zelfs voor volledig casco of allrisk als je ook vandalisme en (kleine) aanrijdingen mee wilt verzekeren.

Uiteraard val je bij een claim wel terug in schadevrije jaren en in de korting die je krijgt. Daarom is het soms slimmer om kleine schades uit eigen zak te betalen.

Een andere optie voor je bedrijfsautoverzekering is de schadeverzekering voor inzittenden. We vertellen je er graag alles over in een persoonlijk gesprek. Of stel direct jouw bedrijfsautoverzekering samen.

Een bestelauto kan een speciale inrichting hebben die je kunt meeverzekeren. Afgezien hiervan is het ‘gewoon’ een bedrijfsautoverzekering. De lading van de bestelauto moet je via een transportverzekering verzekeren.

Eventuele aanhangers zijn mee te verzekeren met een bestelauto- of bedrijfsautoverzekering. Voor schade aan de aanhanger zelf heb je een aparte verzekering nodig.

Wees gerust: we helpen je graag met de beste keuzes in jouw situatie. Wij zorgen voor het advies en jij beslist.

De vrachtautoverzekering heeft een paar specifieke kenmerken, maar is feitelijk ook ‘gewoon’ een bedrijfsautoverzekering. Een speciale opbouw kun je meeverzekeren. En ook aansprakelijkheid die door zo’n opbouw kan ontstaan, zoals een kraan op een vrachtauto.

Trailers of aanhangers vallen onder de (bestel)autoverzekering wanneer ze zijn aangekoppeld. De lading dient met een transportverzekering verzekerd te worden. Schade aan de aanhanger of trailer zelf moet je ook apart verzekeren. Meer weten? Neem contact op voor een gedegen advies.

De agrarische sector maakt gebruik van specifieke machines: tractoren, oogstmachines zoals combines en rooimachines, hakselaars, maaimachines, gewasbeschermingsmachines en machines om het land mee te bewerken.

Daarnaast zijn er vaak ook heftrucks, tuintractoren, quads en andere kleinere voertuigen. Meestal hebben deze machines geen eigen kenteken, maar moeten ze wel WA-verzekerd zijn. Het is voor de verzekering belangrijk of deze machines alleen in het eigen agrarisch bedrijf worden ingezet of dat je er ook loonwerk mee verricht.

Naast een verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid, kun je het landbouwmaterieel en werkmaterieel ook zelf verzekeren tegen schade. Dit kun je vergelijken met een casco-dekking bij de autoverzekering.

Voor nieuwe machines kun je het zogenoemde ’eigen gebrek’ meeverzekeren. Schade die ontstaat door een mankement an de machine. Bijvoorbeeld: een klein onderdeel in de versnellingsbak dat kapot gaat, waardoor schade aan de aandrijving ontstaat. Het kapotte onderdeel is dan niet verzekerd, maar de gevolgschade aan de aandrijving van de tractor of machine wel.

Naast zelfrijdende machines kunnen ook niet-zelfrijdende machines worden verzekerd. Meestal zijn dat nieuwere, duurdere machines, zoals zaai- en rooimachines of kipwagens. Ook de gps-besturingssystemen die moderne agrariërs gebruiken kunnen op een landbouwmaterieelverzekering worden meeverzekerd.

Vraag Advies en Kies om een advies voor wat handig en betaalbaar is in jouw situatie.

Heb je in jouw agrarisch bedrijf een groot aantal auto’s? Dan kan een wagenparkverzekering uitkomst bieden. Met zo’n verzekering verzeker je niet elke auto apart, maar kies je voor één verzekeringscontract voor je hele wagenpark. Hiervoor gelden dan specifieke bepalingen en voorwaarden. Je hebt dan ook geen bonus-malus voor elke auto afzonderlijk, maar afspraken die voor het hele contract gelden. Je krijgt zo een goed overzicht van de premies en de gevolgen van eventuele schades.

Geen zorgen. Daar zijn wij voor

Voertuigen, landbouwmaterieel en werkmaterieel kunnen voor veel gedoe en administratieve rompslomp zorgen. Niet in de laatste plaats doordat alles verzekerd moet zijn. Dat wil je dan wel zo goed mogelijk regelen, met zo min mogelijk premie, zonder dat je er veel omkijken naar hebt.

Bij Advies en Kies hebben we de kennis om ervoor te zorgen dat je adequaat verzekerd bent en niet te veel premie betaalt. Uiteraard maak je zelf je keuzes, afhankelijk van de risico’s die je wilt en kunt dragen.

Het uitgangspunt is dat jij gewoon moet kunnen ondernemen. En dat je op elke moment van de dag of nacht toegang hebt tot jouw online verrzekeringsmap.

Wil je het met ons hebben over je verzekeringen rond materieel en vervoermiddelen? Neem dan vandaag nog contact op voor een goed advies.

 

Het uitgangspunt is dat jij gewoon moet kunnen ondernemen. En dat je op elke moment van de dag of nacht toegang hebt tot jouw online verrzekeringsmap.

 

Wil je het met ons hebben over je verzekeringen rond materieel en vervoermiddelen? Neem dan vandaag nog contact op voor een goed advies.

 

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws Klik hier en bekijk onze Servicebrieven >
Schrijf mij nu in