Meld nu je schade

Zorgverzekering

Hoe kies je de zorgverzekering die je op het lijf geschreven is? Ga je puur af op de kosten? Op de naam van de verzekeringsmaatschappij? Op wat voor zorg je het komende jaar verwacht nodig te hebben? Of zijn er andere overwegingen die een rol spelen?

Bij Advies en Kies merken we dat mensen de keuze voor hun zorgverzekering vaak laten afhangen van wat ze op dat moment nodig hebben. Maar omdat je je zorgverzekeraar elk jaar in december voor het volgende jaar kiest, moet je vooruit kunnen kijken. Een verzekering sluit je juist af voor onvoorziene gevallen in de toekomst.

Het begint allemaal bij de voor iedereen verplichte basisverzekering, die voor kinderen tot 18 jaar gratis is. Iedereen die in Nederland woont of werkt moet er eentje afsluiten. Je kunt dan kiezen uit een naturapolis, restitutiepolis, combinatiepolis of een budgetpolis.

Onder de basisverzekering valt onder andere:

De huisarts
Behandeling en verblijf in het ziekenhuis
Kosten voor medicijnen
Behandeling door een psycholoog
Kraamzorg en verloskunde
Tandheelkundige zorg tot 18 jaar

  • Filter op:
Zorg Koffiemomentje

Je zou graag eens een verzekeringsdeskundige willen spreken over een vraag of een probleem. Onder het mom van “durf te vragen”, dagen we je uit om ons eens uit te proberen.

Vergelijk met elkaar:
OnafhankelijkAdvies

Wij bewaken jouw belangen, ook tegenover verzekeraars. Wij zijn geen verlengstuk van de verzekeraars. Ook als het tegenzit en je schade hebt.

Persoonlijken op maat

We maken met jou duidelijke afspraken over de kosten, die je ook gespreid kunt betalen. Zo maken wij onze diensten voor iedereen bereikbaar.

Gespreidof in één keer

We maken met jou duidelijke afspraken over de kosten, die je ook gespreid kunt betalen. Zo maken wij onze diensten voor iedereen bereikbaar.

Veilig enbetrouwbaar

Onze medewerkers zijn ervaren vakmensen. We snappen geldzaken zeer goed en de veiligheid van jouw gegevens kunnen wij garanderen.

Een Zorgverzekering die goed bij je past

Voor huisartszorg, verloskundige zorg, kraamzorg en nog wat andere vormen van zorg geldt geen eigen risico, maar voor andere zorg uit het basispakket moet je wel een eigen risico van enkele honderden euro’s betalen. Je krijgt de zorgkosten dan pas vergoed als je boven dit bedrag bent uitgekomen. Je kunt vrijwillig kiezen voor een hoger eigen risico om te besparen op premie voor je verzekering.

Verwacht je zorg nodig te hebben die niet door de basisverzekering wordt vergoed? Dan kies je daarnaast voor een aanvullende zorgverzekering.

Dat is niet makkelijk. Dat begrijpen we maar al te goed. Daarom helpen we je graag met slimme en voordelige keuzes voor je zorgverzekering. Maak vandaag nog een afspraak met de verzekeringsspecialisten van Advies en Kies en we gaan voor je aan de slag.

 

Meest gekozen Pakketten .
PersoonlijkAOV Premiemonitor
Al vanaf 5,63 per maand

Ben jij benieuwd of de premie van je huidige AOV nog marktconform is? Betaal je niet te veel voor je AOV? Kan het goedkoper? Met de AOV Premiemonitor zoeken we dat voor je uit.

  • Premievergelijking
  • Voorwaardenvergelijking
  • Informatie over een AOV
Profiteer nu
PersoonlijkAOV Compleet
Al vanaf 82,50 per maand

Bij dit pakket helpen we je stap voor stap om een (nieuwe) AOV af te sluiten. We informeren je eerst over de mogelijkheden van een AOV.

  • Onafhankelijk advies
  • Vergelijking AOV offertes
  • Hulp bij afsluiten AOV
Profiteer nu

Wat is een naturapolis of naturaverzekering? Dit is de meestvoorkomende vorm van een basiszorgverzekering. Hierbij betaalt je zorgverzekeraar de zorgkosten rechtstreeks aan de behandelaar.

Enkel de zorg van gecontracteerde zorgverleners wordt volledig vergoed. Wil je voor een behandelaar of kliniek kiezen waar jouw zorgverzekeraar geen contract mee heeft? Dan moet je meestal in ieder geval een deel van de rekening zelf betalen.

Doordat de zorgverzekeraar contracten heeft afgesloten met specifieke zorgverleners, kan er bespaard worden op de kosten voor de premie. Je betaalt in de regel dan ook minder voor een naturapolis dan voor een restitutie- of combinatiepolis.

Wil je een eerlijk advies over wat je in jouw situatie het beste kunt doen? Neem contact op met Advies en Kies. Wij kunnen je er alles over vertellen.

Met een restitutiepolis of restitutieverzekering mag je zelf kiezen voor een kliniek of behandelaar. Je hebt dus meer vrijheid over wat je doet met de vergoeding die je van je zorgverzekeraar ontvangt. Meestal zonder dat je zelf je rekening voor hoeft te schieten of er een deel van zelf moet betalen. Als je graag je eigen keuzes in je eigen zorg en die van je gezinsleden maakt, dan ligt een restitutievezekering het meest voor de hand. Uiteraard is de premie wel wat hoger dan die bij een naturapolis.

Wil je een eerlijk advies over de keuze voor een zorgverzekering in jouw persoonlijke situatie? Bij Advies en Kies vertellen we je er graag alles over.

Een combinatiepolis is – je vermoedde het al – een combinatie van een naturapolis en een restitutiepolis. Bij sommige vormen van zorg ben je gebonden aan een bepaalde zorgverlener, in andere gevallen kun je zelf je zorgverlener kiezen en krijg je de kosten vergoed.

Kortom: soms heb je recht op zorg, soms recht op een vergoeding. Het voordeel is dat je met een dergelijke verzekering vaak goedkoper uit bent dan met een restitutieverzekering.

Wat moet je in jouw situatie kiezen? Laat ons je bijpraten over alle mogelijkheden.

Is budget een struikelblok? Of ben je kerngezond en wil je zo min mogelijk betalen aan zorgverzekeringen? Dan kan een budgetverzekering een slimme keuze zijn. Je kunt veel geld besparen met een budgetzorgpolis, maar je moet wel even goed opletten dat je jezelf niet in de vingers snijdt.

Bij budgetpolissen heb je vaak weinig te kiezen als je onverhoopt toch zorg nodig hebt. Je moet dan naar de arts of het ziekenhuis dat de zorgverzekeraar heeft uitgekozen. Of je moet fors bijbetalen om de zorg te ontvangen die je wilt hebben.

Laat je door ons bijpraten als je wilt weten wat handig is in jouw persoonlijke situatie.

Bovenop je basisverzekering kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Niet alle zorgkosten worden namelijk in de basispolis vergoed. Daarom kan het handig zijn om een aanvullende verzekering voor bijvoorbeeld fysiotherapie, tandartszorg of zorg in het buitenland af te sluiten.

Als je kerngezond bent en amper gebruikmaakt van zorg, heb je vaak geen aanvullende zorgverzekering nodig. Je loopt dan natuurlijk wel een zeker risico als je tóch aanvullende zorg nodig blijkt te hebben. Als je extra zorg verwacht, dan kan het juist wel slim zijn om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten, omdat je zo juist hoge kosten kunt besparen.

Let er wel op dat verzekeringsmaatschappijen aanvullende voorwaarden kunnen stellen en dat je mogelijk eerst een wachttijd hebt voordat je van een aanvullende zorgverzekering kunt profiteren. Je kunt meestal wel kiezen om de basisverzekering en de aanvullende verzekering bij verschillende zorgverzekeraars af te nemen.

Een van de meest gekozen aanvullende zorgverzekeringen is de tandartsverzekering. Als je weinig problemen hebt met je gebit, heb je niet zoveel aan een tandartsverzekering. Maar als je wél problemen hebt of verwacht, is het slim om er een af te sluiten.

Hou er rekening mee dat je voor een aanvullende tandartsverzekering geaccepteerd moet worden door de zorgverzekeraar en dat er soms een wachttijd is. Je moet dan bijvoorbeeld eerst een jaar verzekerd zijn voordat je aanspraak op de verzekering kunt maken.

Geen zorgen. Daar zijn wij voor

Je ziet het. Ook bij de keuze voor een (aanvullende) zorgverzekering zijn er tal van belangrijke keuzes om te maken. Keuzes waarvoor je misschien wel wat advies kunt gebruiken, voordat je een keuze maakt.

De eerste keuze die je maakt is die voor Advies en Kies. Want we helpen je graag met een zorgverzekering die goed bij je past.

Je bepaalt zelf hoeveel hulp je nodig hebt. En je hebt uiteraard altijd inzicht in jouw online dossier. 24 uur per dag en 7 dagen per week. Je kunt hier ook altijd eventuele wijzigingen doorgeven.

Maar niet alles hoeft natuurlijk online. Als je dat wilt, zitten we voor je klaar. Aan de telefoon of bij ons op kantoor. Maak gewoon een afspraak en we helpen je verder.

 

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws Klik hier en bekijk onze Servicebrieven >
Schrijf mij nu in